Nova godina počinje prilično burno, ulaskom Marsa u tajanstvenu Škorpiju, u kojoj se planeta akcije i strasti ove godine zadržava dva puta duže nego obično. Zato se na ljubavnom planu može očekivati više ljubomornih scena, pre svega, zbog partnerove posesivnosti i sumnjičavosti. Jači pol će biti energičniji, pun inicijative, što se naročito odnosi na Ovnove, Škorpije, Jarčevi i Vodolije koji odlučno kreću kao ostvarivanju svojih ciljeva i na emotivnom i na poslovnom planu. Venera, planeta ljubavi i novca, toliko se približila Saturnu u Strelcu, da je to "guši", ali već sredinom meseca će se osloboditi tog neumoljivog zagrljaja...

Na jednoj strani je neukrotivi Mars sa svojim uzavrelim strastima a na drugoj Venera pritisnuta teskobnim, uzdržanim Saturnom u Strelcu, treba to izdržati, srećom ne traje dugo, samo do 15. januara. Kao da jednu nogu držite na gasu, a drugu na kočnici, nikako da krenete ka onome što odavno priželjkujete ili nameravate da uradite. Sve usporava i retrogradni hod Merkura, planete komunikacija i biznisa preko tradicionalnog Jarca. Zato je najbolje ići korak po korak, dan za danom...

{adselite}I Jupiter je u retrogradnom hodu, zbog čega je njegov uticaj narednih pet meseci, oslabljen što i nije tako loše kada se radi o telesnoj težini, budući da ova planeta ekspanzije sve uvećava i širi. Kada je njegova snaga umanjena, slabi i apetit što se pre svega odnosi na Strelčeve, Ribe i Bikove. Jupiterov usporeni hod preko znaka posla i zdravlja, najmanje će osetiti Blizanci, Device i Škorpije. Ako poslujete sa strancima ili ukoliko vaše zanimanje ima veze sa predavaštvom ili čestim putovanjima, možete da očekujete pre stagnaciju, nego unapređenje saradnje.

OVAN (20.3. - 19.4.)

Vaš vladalac, Mars, planeta akcije, u polju seksa donosi vam jake strasti i uzbuđenja u ljubavi. Moguć je susret s nekim od koga vas deli veća razlika u godinama.

BIK (19.4. - 20.5.)

"Spoj" Saturna i vašeg vladaoca Venere, simbola prošlosti i ljubavi, najavljuje susrete sa osobama sa kojima ste nekada bili veoma bliski. Izbegavajte potpisivanje važnih ugovora.

BLIZANCI (20.5. - 20.6.)

Tranzit planete sukoba preko polja ljubavi najavljuje rasprave sa partnerom. Retrogradni hod vašeg vladaoca Merkura opominje da čuvate vredne predmete. Klonite se rasprava s nadređenima.

RAK (20.6. - 22.7.)

Tranzit Marsa preko Škorpije, donosi vam strastveni susret sa mlađom osobom. Aspekt između Jupitera i Plutona u kući ljubavi, povoljno deluje na odnos sa partnerom. Izbegavajte konflikte.

LAV (22.7. - 22.8.)

Aspekti retrogradnog Urana, vladaoca polja ljubavi, podstiču partnerovu naklonost prema vama. Iskoristite poziciju vašeg vladaoca Sunca, ako se bavite nekim kreativnim zanimanjem.

DEVICA (22.8. - 22.9.)

Pozicija planete seksualnosti povećava vaše interesovanje za neku Škorpiju ili Raka. Preciznije definišite pravne aspekte eventualnih ugovora sa poslovnim partnerima iz inostranstva.

VAGA (22.9. - 22.10.)

Partner pokušava da vam nametne svoju volju, naročito ako ste u dužoj vezi ili braku. Na nekom kraćem putu, možete da upoznate mlađu, šarmantnu osobu koja vas neće ostaviti ravnodušnim.

ŠKORPIJA (22.10. - 21.11.)

Vaš šarm izbija u prvi plan što nije čudno s obzirom na moćnu poziciju vašeg vladaoca Marsa u vašem znaku. Preko nekih paralelnih poslova možete da uvećate svoje prihode.

STRELAC (21.11. - 21.12.)

Retrogradni hod vašeg vladaoca Jupitera usporava poslovne atkivnosti sa strancima. Moguća tajna romansa s harizmatičnom osobom, moguće nekim Ovnom ili Vodolijom.

 

 

JARAC (21.12. - 20.1.)

Retrogradni hod Jupitera, planete prosperiteta, preko vaše astrološke kuće karijere upozorava da bi bilo dobro da što pre dovršite potpisivanje eventualnih ugovora sa strancima.

VODOLIJA (20.1. - 19.2.)

Bilo bi dobro da razgovarate sa partnerom o nečemu što ste mu odavno obećali. Ukoliko ste mladi ili studirate, veće su šanse za stručno usavršavanje u inostranstvu.

RIBE (19.2. - 20.3.)

Aspekt između vladalaca vašeg znaka, Neptuna i retrogradnog Jupitera, upozorava da budete oprezniji ako planirate potpisivanje ugovora sa strancima iz prekookeanskih zemalja.

 

(Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top