Na dan 5. juna 2016. godine mlad Mesec će biti u Blizancima. Najviše novina će doneti Blizancima koji su rođeni prvih dana juna, posebno oko 5. juna će doživeti promene, koje će delovati tokom cele godine, piše lovesensa.rs.

Mlad Mesec u Blizancima biće konjukciji sa Venerom, u kvadratu sa Jupiterom u Devici, kao i u kvadratu sa Neptunom u Ribama, kao i u opoziciji sa Saturnom u Strelcu. Takvi napeti tranziti doneće više nemira, nervoze, ali kod nekih razdraganosti, kod onih koji su pod uticajem Venere. Ipak, najviše će biti drugih preterivanja, neodmerenosti vezane za komunikaciju, mentalne aktivnosti, učenja, kraćih putovanja, pripreme za ispite. Kod nekih će se pojaviti razne dileme, jer su Blizanci dvostruki znak, a mlad Mesec u izazovnim aspektima donosi poteškoće da se usmerite samo prema jednom.

{adselite}Osobe koje su pod uticajem tranzitnog Saturna biće podložni strahu, brigama. Na to će delovati opozicija mladog Meseca sa retogradnim Saturnom u Strelcu. Nešto iz prošlosti može da koči sprovođenje novina. Ovaj uticaj već će osetiti nekoliko dana pred mlad Mesec od 1. juna do 6. juna Sunce u Blizancima će tih dana u opoziciji sa Saturnom u Strelcu. Ovaj uticaj će najviše osećati Strelci rođeni prvih dana decembra i Blizanci rođeni prvih dana juna, kao i osobe rođene u znaku Strelca, prvih dana novembra. Za vas bi bilo najbolje da usporite, pauzirate ako je potrebno, ili bar smanjite tempo življenja, da se više odmarate, a manje krećete u danima pred mlad Mesec. 

Ako se slučajno pojavi zdravstveni problem to je znak da treba nešto novo da preduzmete, da bi izašli iz tog stanja i to već od mladog Meseca. Promene bi trebalo da umanje i prevaziđu posebno neraspoloženja ili bezvoljnosti, osećanje premora ili tuge i straha. Saturn je planeta koja podstiče hronična oboljenja i da ne bi od akutnih prešlo nešto u hronično dobro je da nešto promenite od mladog Meseca u Blizancima. Dobro je menjati pre svega načina razmišljanja, stavova, ali komunikaciju. Ako ima hladnoće i distanciranosti u nekom odnosu, ili negativnih osećanja, vreme je da to promenite od 5. juna kada će biti mlad Mesec u Blizancima.

Najpovoljnije je vreme da započnete novine je 5. juna u večernjim satima od 17 do 21h kada će mlad Mesec biti u sekstilu sa Uranom u Ovnu. Novine će se tada brzo odvijati i doneti mogućnost poboljšanja. Tada je idealno vreme za pokretanje novina. Nekima će one same doći i dobro je da iskoristite datu priliku.

Na šta treba paziti kada Merkur bude ušao u Blizance

U danima pred mlad Mesec, posebno oko 2. i 3. juna ako vas pritisnu poteškoće i ne možete samo da se nosite sa njima, potražite pomoć drugih, podršku drugih, onih koji su mogućnosti da vam pomognu.Za osobe koje su rođene 4, 5, 6. i 7. novembra ovo je doba godine kada im je energija izuzetno smanjena i treba da se više odmaraju i miruju.

Dobro je ako mogu da ispolje i veću hrabrost i moralnu čvrstinu, posebno ako završavaju, ili privode kraju nešto zadnjih dana maja i početkom juna do 5. juna. Tada će biti više opterećenja, nemira i konfuzije, koje su vezane za novine koje predstoje. Posebno one koje su u vezi za nešto što je u vezi sa Blizancima, a to je učenjem, polaganjem prijemnih ispita za upis u srednje škole i fakultete, komunikaciju, medije, kao i putovanja, kao i razna okupljanja, seminare, kongrese i slično. Obratite pažnju i na informacije koje stižu, proveravajte ih, da ne bi došlo do konfuzije, ili lažnih informacija, posebno od 13. juna kada Merkur bude ušao u Blizance i bude veći protok informacija i više komunikacije. 

Od 5. juna, pa u narednih nedelju dalje, nastojte da se preterano ne brinete.Strah je uvek najveći neprijatelj i dobro bi bilo da nađete način da se sa njim izborite, odnosno kanališete ga u pokretačku snagu. Tada će sve biti u redu.

Dobro da pravite planove, da odredite svoje želje 5. juna, a dobro je raditi i vizualizaciju u ranim jutarnjim satima. Tada zamišljajte promene koje želite. Možete da napravite i ček obilja. Ako niste skloni vizualizaciji onda napravite plan, zabeležite šta bi ste želeli da promenite u svom životu.

 

 

Tako ako vam je mlad Mesec u prvoj kući, odnosno podznak u Blizancima donosi promene onima koji imaju podznak u ovom znaku u izgledu, ponašanju. Oko 5, 6, 7, 8. juna u danima oko mladog Meseca u Blizancima Merkur je u opoziciji sa Marsom retrogradnim u Škorpiji. To može dovesti do pojačanog mentalnog napora, uznemirenosti ili kod nekih i do sukoba mišljenja.Blizancima donosi moguće probleme vezane za posao ili zdravlje, od ranije i treba delovati preventivno i nastojati kroz komunikaciju i potrebe informacije rešavati probleme. Više borbe, napora, ili konflikta na poslu, ako ste zaposleni.

Problemi od ranije ili bolesti od ranije mogu se pojaviti i dobro bi bilo da kontrolišite svoje zdravlje i preduzmete preventivu već tokom maja i početkom juna, kako bi ste ublažili, smanjili ili zaustavili nepovoljno delovanje ovih tranzita. Osobe sa podznakom u Ovnu, Škorpiji, kao i Blizancima i Devici će najviše osetiti ovu opoziciju. Ovnovi mogu da se uzbuđuju ili ljute zbog finansija, troškova, poreza, ili kredita, novca koji dolazi od drugih, bilo zbog nedostatka finansijske podrške od partnera, ili zbog ljutnje na šta ili kako partner, ili partnerka troši novac.

Device mogu da imaju probleme u komunikaciji, rasprave sa osobama iz bliže okoline. Ovo nije povoljan period za putovanja za njih. Dobro bi bilo da budu oprezne u saobraćaju. Škorpije mogu da se lako ljute, ili uznemire i imaju problema u komunikaciji sa partnerom.Osobe rođene sredinom maja, avgusta, februara i novembra osetiće ove tranzite više nego drugi. Njima je ovi dani mogu da donesu više uzbuđenja, uznemirenosti, kao i neke vrste borbe, ili konflikata.

Nakon mladog Meseca, jun će biti lakši nego maj, jer prestaje T kvadrat Saturna u Strelcu sa Jupiterom u Devici, ili sa Neptunom, koji je izazvao više sumnje, kolebljivosti, manje vere.

Osobe sa podznakom u Blizancima će u ljubavi, ili kroz neki hobi, dobiti novac, nasledstvo….

 

(Izvor: LoveSensa.rs / Astrolog: Svetlana Milenković Filipović)

Scroll to top