Dubok, dubok i visok, visok – do neslućenih granica! Kakve misli, kakvi zapleti, kakvi likovi i poniranja u dušu… – reči su to kojima se opisuje veličina jednoga od najvećih pisaca, Fjodora Mihajloviča Dostojevskoga.

Read more...

Pisac Dejan Lučić gostovao je u Jutarnjem programu na Prvoj televiziji pre nekoliko dana i tom prilikom ispričao je vic koji je i gledaoce, ali i voditeljku Jovanu Joksimović na prvi pogled ostavio bez teksta.

Read more...

Negde na Balkanu...

Read more...

Operater je bio na dužnosti na 911 liniji, kada je primio poziv od nepoznate žene koja je htela da naredi picu, ali se ispostavilo da to nema nikakve veze sa tim.

Read more...

Dokumentarci o životinjskom carstvu su oduvek bili najbolji način da kvalitetno provedete slobodno vreme. Poboljšanjem tehnike, kamere i zvuka, snimci iz divljine postali su dramatičniji od mnogih filmova, a niko to ne ume bolje da dočara od emisije BBC Earth u najnovijoj dokumentarnoj seriji "Dynasties".

Read more...

Bogatstvo jednog jezika ogleda se kako u književnosti, tako i u narodnim govorima, u kojima se najviše može prepoznati i sačuvati duh jednog naroda.

Read more...

Nikola Tesla, kao najcenjeniji naučnik na svetu, ostavio je za sobom izume na koje smo i mi ponosni i bez kojih svet ne bi bio ono što je danas.

Read more...
Scroll to top