BalkansPress

Dobro došli!

Kada je ćerkica Nišlijke S. J. za krštenje dobila na poklon lutku, ni na kraj pameti joj nije bilo kakvo će ih iznenađenje dočekati pošto otpakuju ambalažu i zavire ispod garderobe plastične igračke.

Iako se na osnovu natpisa na kutiji jasno može zaključiti da je u pitanju lutka i to devojčica, jer ima jasno nacrtan karmin i roze garderobu, kada joj se skine odeća može se videti da ima - muški polni organ!

 

*Foto: Privatna arhiva

 

- Ćekica koja ima svega šest meseci, dobila je lutku kao poklon na krštenju. Videla sam da ima i neko dugme koje, kada se pritisne, trebalo bi da se čuje muzika. Pošto se nije čula muzika, skinula sam odeću sa lutke i šokirala se. Lutka je imala muški polni organ. Na kutiji jasno piše "Baby girls fashion", lutka je našminkana i jasno je da je namenjena devojčicama, pa je najblaže rečeno neprimereno da ima muški polni organ - kaže majka devojčice S. J. iz Niša.

*Foto: Privatna arhiva

 

Ona kaže da je pomislila da je njihov primerak lutke feleričan jer se boja glave razlikovala od boje tela, pa je pokušala da je zameni. Ali, u prodavnici se uverila da i druge lutke imaju isti "feler".

 

- Mislila sam da samo naša lutka ne valja, da je došlo prilikom greške tokom sklapanja i da su pomešali glavu i telo. Ali, kada je prodavac uzeo jednu istu takvu lutku sa rafa i otvorio je, i ona je imala muški polni organ. Nisu mogli da je zamene jer nismo imali račun, budući da smo je dobili na poklon - kaže S. J.

*Foto: Privatna arhiva

 

Ona navodi da su pokušali da ukažu prodavcima na to da je proizvod pogrešno delkarisan i da bi trebalo da se na ambalaži naznači precizno kakva su karakteristike igračke i kome je namenjena.

 

Bez dekleracije

- Nemam ništa protiv različitosti, ali kao izbor odraslog pojedinca, a ne kao nametanje tek rođenom detetu. U prodavnici kažu da nisu oni krivi jer "nam nisu oni poklonili lutku". Pa ko može prilikom kupovine da otvori ambalažu, skida garderobu sa lutke da bi proverio da li ženska lutka ima muški polni organ!? Ovako deklarisan proizvod nije adekvatan ni za pol ni za uzrast dece kojoj je namenjen - dodaje ona.

*Foto: Privatna arhiva

 

U prodavnici (naziv radnje poznat redakciji) nismo uspeli da dobijemo informaciju odakle su na naše tržište stigle ove lutke, da li su prilikom nabavke imali informaciju da lutka ima muški polni organ, da li je bilo još pritužbi kupaca, koliko je takvih igračaka prodato i da li će ih vratiti dobavljaču.

Pozivom na broj telefona prodavnice, rečeno nam je da pitanja dostavimo mejlom i da će vlasnici ogovoriti na njih. Na pitanja poslata na mejlove ove firme, odgovor nije pristigao do zaključenja teksta.

 

(Izvor: Blic.rs)

Scroll to top