TELE sa glavom koja neverovatno podseća na ljudsku rođeno je u Indiji. Iako je mladunče ubrzo posle rođenja uginulo, lokalni meštani ga već slave kao reinkarnaciju boga.

Tele sa očima, nosem i ušima koje liče na ljudske je doneto u azil za životinje, u gradu Muzafarnagar na severu Indije, ali je uginulo sat posle rođenja. Čim se vest o čudnom mladunčetu proširila, meštani iz okolnih sela pohrlili su da mu se poklone u verovanju da je to avatar boga Višnua.

 

Seljaci iz okolnih mesta veruju da je tele 'Gokaran' - 24. inkarnacijaboga Višnua, a već postoje planovi za izgradnju hrama u njegovu čast.

- Bog se rodio iz tela lokalne krave. Došli smo ovde da tražimo njegov blagoslov. Sa stanovišta vere, to je avatar Višnua. Verujemo da se sličan lik pominje u Bagavata Puranu, hinduističkom verskom tekstu - rekao je Maheš Kathuria (50), lokalni biznismen koji je došao da vidi tele.

Meštani su posebno ponosni što je mladunče rođeno baš u njihovom kraju.

- Čudo je što se tele rodilo u ovom skloništu. Hiljade ljudi su došle da ga vide. Mi ćemo ga kremirati za tri dana i izgraditi hram u njegovu čast. Ovaj avatar je definitivno stvorio osećaj privrženosti među ljudima - rekao je Raja Baija Mišra (55), direktor skloništa krava.

On je dodao da je majka spasena iz mesare i dovedena u sklonište šest meseci pre nego što je ostala steona. Međutim, stručnjaci imaju drugačiji pogled na rađanje ovakvog mladunčeta i sujeverja oko ovog događaja.

 

- Ovo je slučaj anatomske anomalije. Ako se gen ni razvije kako treba ili dođe do nekog nedostatka, to izaziva više strukturnih deformiteta. Takve anomalije se dešavaju - kaže Adžaj Dešmuk, doktor veterinarske medicine,u izjavi za britanski Miror.

(Izvor: Vecenje novosti.rs)

Scroll to top