Kožne rukavice, obuća i ostali artikli koji se prodaju u trgovinama u Velikoj Britaniji kao i on-line, izrađeni su od kože pasa koji su ubijeni u kineskim klanicama užasa, piše "Dejli Mejl" (Daily Mail) pozivajući se na izveštaj PETA.

Snimak koji je objavila ova organizacija za zaštitu životinja prikazuje radnike koji stoje pred vratima klanice u severnoj kineskoj provinciji Habei.

 

Kada uvedu pse, udaraju ih teškim štapom dok ih ne ubiju. Na snimku se mogu videti i kuke s kojih vise mrtve životinje, a azijski istražitelj iz PETA tvrdi da je video kako radnici gule kožu s još živih pasa.

 

Prozivod od pseće kože - elegantne rukavice

Osnivačica PETA Ingrid Njukirk tvrdi kako Velika Britanija, Australija i SAD nisu jedine zemlje gde se prodaju artikli od pseće kože.

Koža koja dolazi iz Kine je jeftinija, pa je mnogi butici visoke mode na Zapadu uvoze. Što se tiče izgleda, razlika je gotovo pa neprimetna, ali je koža mnogo lošijeg kvaliteta.

 

Za godinu dana istražitelji PETA posetili su nekoliko klanica u Kini gde se, kako navode, dnevno odere koža sa 100 do 200 pasa.

Nesretne životinje, koje čekaju svoj kraj, drže u kavezima gde ih često bude i po 300, a zbog nedostatka prostora neretko stoje jedna na drugoj.

Iako je poznato da Kinezi jedu pse, ovo je prvi put da se u javnosti pojavi snimak klanice u kojoj deru kožu psima radi proizvodnje kožnih artikala.

Iz kineskog ministarstva poljoprivrede niko nije bio raspoložen za odgovor na optužbe.

 

Scroll to top