Jelena Karimova (27) samohrana majka iz Novgoroda u Rusiji optužena je da je ubila i zapalila svoje dvoje dece, a potom ostavila njihova tela u napuštenom skladištu.

Prema izjavi koju je dala policiji, Jelena je svoju ćerku Hadiju (4) i sina Sulejmana (2) stavila u sedišta iznajmljenih kola i odvezla ih u Nižnji Novgorod. Onda je zaustavila kola i zadavila decu, jedno, pa drugo.

Nakon toga, Karimova se svratila do benzinske stanice i kupila lož-ulje. Tela dece odvezla je do šume u blizini moto-puta i tu ih zapalila.

 

Karimovoj je palo na pamet da bi ostatke lomače mogli da pronađu lokalni lovci, pa je pokupila ugljenisana tela, smestila ih u auto i vratila kući.

Sledećeg dana, ponovo je Sulejmanovo i Hadijino telo automobilom prevezla od napuštenog skladišta, koji nekada vozači kamiona koriste kao improvizovani toalet. Opet je zapalila malena tela i odvezla se kući.

Kako je plamen počeo da se širi, ubrzo je celo skladište gorelo i vatrogasci su se našli na licu mesta.

Evgenij Katjušev, stanovnik obližnjeg sela, pritekao je vatrogascima u pomoć i zajedno sa njima pronašao tragove zločina.

- Vatrogasac je prvo mislio da ugljenisane kosti pripadaju psu. Ali kada je prišao bliže, shvatio je da je reč o dvoje dece. Kada je prokomentarisao da je položaj tela neobičan, proširila se glasina kako su deca tu doneta u koferu. Tela su bila toliko oštećena, samo je jedna noga ostala cela i bilo je nemoguće utvrditi pol mališana - rekao je Katjušev lokalnom novinama, prenosi RT.

Policija je odmah pokrenula istragu i nekoliko sati kasnije Karimova je uhapšena. U subotu je osuđena na dva meseca pritvora, a onda će proći kroz psihijatrijsku poveru.

 

NEOBUZDANO TROŠILA NA SEBE

Vest je šokirala njene prijatelji i rodbinu, koji ne veruju da je mlada žena sposobna za tako nešto. Na društvenim mrežama ona je redovno objavljivala dirljive postove sa svojom decom, a na videu gde pozira sa svojom ćerkicom pre smo 10-ak dana, napisala je "Ti si moja duša, moja najdraža mala osoba, ona zbog koje sam na nogama, zbog koje živim".

U međuvremenu je otkriveno da je Karimova često bila u finansijskim problemima, zbog svog neobuzdanog trošenja.  Žena koja se bavila preprodajom kozmetike i šminke, samo je na mesečno iznajmljivanje automobila trošila oko 40.000 rublji (650 dolara), a nedavno je sebi platila i put u inostranstvo. U banci je imala velika dugovanja, a i tužila je svog bivšeg muža i oca dece, za alimentaciju. On se u međuvremenu ponovo oženio.

U izjavi koju je dala policiji Jelena je izjavila kako je "bila naterana da ubije svoju decu ubila, jer nije mogla da ih izdržava".

Scroll to top