U prošlosti su ih zvali nakazama i pokazivali po vašarima, a neki od njih su sasvim pristojno zarađivali od svoje "različitosti".

1. Elen Harper, poznata kao "Devojka kamila"

Nadimak je dobila zato što je umesto na dve, više volela da hoda na četiri noge. Ela je rođena sa čudnim ortopedskim poremećajima, zbog čega su joj se noge savijali u suprotnom smeru od normalnog.

Radila je u cirkusu i zarađivala je impresivnih 200 dolara nedeljno. Živela je od 1870. do 1921. godine.

 

2. Feni Mils, poznata kao "Bigfut devojka iz Ohaja"

Feni je imala Milrojovu bolest zbog koje su noge porasle do abnormalno velikih dimenzija. Njena stopala dostigla su maksimalnu dužinu od 43,2 centimetra.

3. Moris Tije, poznat kao "Francuski anđeo"

Moris je početkom 20. veka bio u dva navrata bokserski šampion u teškoj kategoriji i filmska zvezda tokom 40-ih godina. Kao tinejdžeru utvrđena mu je akromegalija zbog koje kosti preterano rastu i debljaju.

 

4. Frenk Lentini, poznat kao "Veliki Lentini"

Frenk je imao potpuno funkcionalnu treću nogu koja je ostala kao preostali deo delimično apsorbovanog blizanca u fetalnom razdoblju. Proveo je život po cirkusima u SAD. Oženio se i imao je nekoliko dece.

5. Žan Libera, poznat kao "Čovek sa duplim telom"

Žanu je parazitski blizanac bio zakačen za grudni koš. Na rendgenskim snimcima vidi se mala glava obima 15,2 centimetra unutar Žanovog tela. Blizancu je čak i dao ime Žak.

Scroll to top