Saobraćajna policija najavila je da će u vreme slava pojačati kontrolu saobraćaja i upozorava sve vozače koji nameravaju da piju alkohol da na slavu ne kreću bez novca.

Svi pijani vozači će biti rigorozno kažnjeni ukoliko kod sebe ne budu imali dovoljnu količinu novca za nagodbu sa policijom, napomenuo je u izjavi za Njuz Vladimir Rebić, načelnik Uprave saobraćajne policije.

- Vozači treba pre svega da prilagode količinu alkohola koju nameravaju da popiju budžetu namenjenom za dogovor sa policijom. Ukoliko to ne urade bićemo primorani da ih kaznimo u skladu sa zakonom. Izgovori poput onih da ne znaju gde im je novčanik jer su pijani neće biti tolerisani – upozorio je Rebić.

- Očekujemo od građana da budu savesni i da kod sebe imaju dovoljno novca. Većina policajaca koji će se tokom tog perioda naći na ulicama kod sebe će imati alko test tako da vozači znaju šta im je činiti kada ih zaustave – rekao je načelnik saobraćajne policije.

U policiji kažu da će, u slučaju nedovoljnog broja alkoholisanih vozača, kažnjavati i za lakše prekršaje, kao što su neupaljena svetla i nevezani pojasevi, pa napominju da bi i vozači koji ne piju, a idu na slavu, morali kod sebe da imaju barem 20 evra ako ne žele da imaju posla sa zakonom.

*Ovaj tekst je šaljivog karaktera i nema za cilj vređanje niti pogrešno informisanje

(Izvor: njuz.net)

Scroll to top