BalkansPress

Dobro došli!

Desetogodišnja devojčica sa Floride sama se spasila iz čeljusti aligatora tako što je primenila savet koji je naučila u avantura parku posvećenom ovim predatorima.

Naime, devojčica je sedela u plićaku, dubokom oko pola metra u jezeru u "Orange County’s Moss Park"-u kada ju je napao aligator duplo veći od nje.

 

On ju je u momentu zgrabio za nogu, ali to nije uspaničilo hrabru devojčicu. Ona ga je uhvatila za nozdrve usled čega je predator otvorio čeljust i devojčica se oslobila.

Kako je njen otac kasnije objasnio, dete se u ovako kritičnom i dramatičnom trenutku setilo saveta koji je čula u tematskom avantura parku "Gatorland".

Aligator ju je ujeo za koleno i list, ali je devojčica stabilno i njen život nije u opasnosti.

"Osloboditi sebe iz čeljusti predatora sa najjačim ugrizom na Planeti, to je već čudo. Ponosni smo što je taj savet čula baš ovde i srećni što se ovaj nemio događaj ovako završio", ocenio je portparol Gatorlenda Donald Aldareli.

 

Životinja je kasnije uhvaćena i ubijena kako bi bila sprečena da napadne nekoga drugoga u parku. Poslednjih pola veka na Floridi je zabeleženo oko 400 napada aligatora, od čega je nešto manje od 30 bilo fatalno.

Nedavno se desio i neobičan susret golfera i aligatora kada se predator pojavio na terenu sa plenom u ustima i nonšalantno prošetao.

 

(Izvor: rt-bktvnews)

Scroll to top