BalkansPress

Dobro došli!

Helen Miren je jedan zmaj od žene. U osmoj deceniji izgleda samouverenije nego ikad i šalje poruku da je njen život mnogo sadržajniji nego kad je bila mlađa.

Kad je vidiš na crvenom tepihu ili u nekoj običnoj životnoj situaciji, odmah skontaš da pojavim prosto zrači ono što često govori: "Moje četrdesete su bile dobre. Pedesete sjajne. Šezdesete fantastične. A sedamdesete su prokleto fenomenalne".

U vreme vladavine izveštačenosti, retki su primeri prirodne lepote i dostojanstvenog starenja u svetu holivudskog glamura, a baš u te probrane spada i britanska diva, koja je baš to u svakom smislu reči.

 

A ovo su samo neke od njenih izjava koje će vam možda pomoći da se i same osećate bolje u svojoj koži:

1. Svojoj mlađoj sebi bih savetovala da mnogo češće govori "odjebi".

2. I dalje sam čergar željan avanture. Mislim da u celom svom životu nisam spavala u istom krevetu duže od tri ili četiri meseca. Sadim povrće čije plodove na kraju ne jedem i cveće koje neću videti kako cveta. Selidba je mojnačin života.

PROČITAJTE: SVAKA ŽENA TREBA DA IH NAUČI NAPAMET: 15 najboljih citata Cakane iz "Otvorenih vrata"!

3. Stvar s oblačenjem danas je jako čudna. Možeš da kupiš jaknu za jedan dolar u second hand radnji ili za hiljadu dolara u mega storu i da na ulici ne provališ koja je koja.

4. Žene moraju da prestanu da budu ljubazne. Da sam imala ćerku, prvo bih je naučila da kaže "odjebi".

 

5. Najteži period u životu su dvadesete. To je takva šteta jer ste tada najdivniji i fizički u najboljoj kondiciji. Ali, to je i razdoblje kada ste najnesigurniji i puni sumnje u sebe. Kada ne znate što će se dogoditi, zastrašujuće je.

6. Ja sam u fazonu "obuci se second hand šopu, ali otvori flašu dobrog šampanjca".

PROČITAJTE: OBRNUTI BALAJAŽ: Novi trend omiljen među damama (FOTO)

7. Mislim da je svaka žena u našoj kulturi feministkinja. Možda ne žele da se tako izjasne, ali ako biste uzeli bilo koju ženu, vratili je 40 godina unazad i rekli: “Je li ovo svet u kojem bi živela”, ona bi rekla ne.

8. Čudno je kako ženama vremenom postaje sve udobnije u sopstvenoj koži, čak i kada vam vreme daje sve manje razloga za to. Kada ste mladi i lepi, paranoični ste i patite. Mislim da je jedna od najvećih prednosti starenja ta što se oslobađate nekih stvari.

(BalkansPress / Noizz.rs)

Scroll to top