Nesebični i vredni, uz improvizovanu tezgu stoje pet dečaka sa namerom da pomognu u prikupljanju novca za operaciju svog drugara, povređenog u saobraćajnoj nesreći.

Sok od zove nije važno da li je omiljeni. Nišlije ga ovih dana uporno kupuju, pa daju i bakšiš višestruko veći od njegove cene od 20 dinara, ili samo ostave koji dinar. Na najhumaniijem štandu, koji je namešten u Romanijskoj ulici, po letnjoj žegi pod suncobranom uporni su drugari i do večernjih sati ne bi ili prikupili novac.

 

Komšijama se smeše David (10), Konstantin (8), Ognjen (9), Đorđe (10) i Sergej (9) i ne odustaju zarad svog drugara Andreja, koji fali veseloj ekipi za nestašluke na raspustu.

PROČITAJTE: DRAMA U USTANIČKOJ I POBEDA NARODA: Iz stana hteli da isele Miru Cvjetković, izbeglicu koja je IZGUBILA SINA, a sama se stara o BOLESNOJ ĆERKI I UNUČETU! (FOTO)

*Foto: Telegraf

Andrej se nedavno vraćao se sa letovanja iz Tivta sa drugarom i njegovim dekom, kada je na njihovo vozilo naleteo kamion iz suprotnog smera. U direktnom sudaru deka njegovog drugara, koji je bio vozač, izgubio je život, drugar je zadobio lakše povrede, a Andrej je povredio kičmu a predstoji mu operacija koja košta oko 8.000 evra.

PROČITAJTE: Džej u Budvi uživa sa mlađom ćerkom, a kada čujete čime se ona bavi oduševićete se! (FOTO)

*Od soka od zove, do operacije, pa ponovo na igranje Foto: Telegraf

- Dobro nam ide, za nekoliko dana smo sakupili 13.000 dinara. To je za sada malo, ali biće još. Bilo nam je teško kada smo čuli da je Andrej toliko povređen. Pored kičme on je imao i druge povrede, ali to su lekari izlečili. Sada ostaje da mu se operiše kičma pa da se opet igramo - rekli su jednostavno ovi veseli klinci, čiji je duh uz svačiju želju da Andrej ozdravi, mnogima vratio veru u lepo.

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top