Poznati američki voditelj Džimi Kimel ponizio je sopstvenu naciju pitavši Amerikance da kažu kako se zovu pojedine zemlje na mapi. Oduvek vlada mišljenje da Amerikance ne zanima ostatak sveta ali i da su ograničeni, a najnoviji snimak je to i potvrdio.

Njegov tim je na ulicama Los Anđelesa postavio mapu sveta i upitao prolaznike da li mogu da kažu kako se zove bar jedna zemlja. Većina je pokazivala na Afriku, a kada im je rečeno da je to kontinet, oni su bili u čudu.

 

Slučajni prolaznici čudili su se zašto bi neko uopšte znao kako se zovu zemlje Afrike, ali i neki od njih nisu znali ni Ameriku da pronađu na mapi.

Amerikanci nisu znali ni Evropu da pronađu na mapi, niti da navedu ijednu državu Južne Amerike.

PROČITAJTE: PIJANI MALOLETNIK NAPRAVIO DAR-MAR U ALEKSANDROVCU: Ukrao kombi pa slupao parkirane automobile! Pogledajte šta je ostalo od kombija (FOTO)

Odavno vlada mišljenje da Amerikance ne zanima ostatak sveta, ali i da su ograničeni i gluplji od, na primer, Evropljana.

Ovo nije prvi put da su Amerikanci pokazali neznanje.

Vašington post je 2014. objavio istraživanje u kojem je samo 14 posto Amerikanaca moglo da pronađe Ukrajinu na mapi. Veliki procenat ljudi smestio je ovu zemlju na Grenland.

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top