Na filmu, kao i u životu, neke od najboljih stvari se događaju spontano. Ponekad čak i vrhunski scenariji mogu da se unaprede i da se zbog momenta genijalnosti glumca dogodi da dobijemo scene za pamćenje, a da to niko nije planirao.

Što u domaćim, što u stranim filmovima dešavalo se više puta da neke od najpoznatijih replika budu potpuno improvizovane i da ih nigde u scenariju ne možete naći.

 

Predstavljamo vam neke od najpoznatijih filmskih rečenica koje su glumci smislili u toku snimanja, a koje su ušle u istoriju.

Taksista (1976) - Čuveni govor Roberta De Nira pred ogledalom, po scenariju je trebalo samo da ćuti: "You talkin' to me?"

Kazablanka (1942) - Bogartova rečenica kojom teši Bergmanovu i pozdravlja je par puta tokom filma bila je zapravo interna 'fora' njih dvoje na snimanju: "Here's looking at you, kid"

PROČITAJTE: Srbiju opet očekuju POPLAVE, a Ameriku će zahvatiti surova i duga zima! Astrolog, Velimir Remić koji je PREDVIDEO NOLETOV POVRATAK U SAM VRH otkriva šta nas čeka u 2018. godini!

 

Munje (2001) - Glogovčeva čudnovata pretnja Maji Mandžuki: "Dolče i Gabana, a? Pa i njega ćemo da hapsimo... da znaš"

Ajkula (1976) - Momenat iskonskog straha Roja Šajdera: "You're gonna need a bigger boat"

PROČITAJTE: NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA DRŽAVNE BEZBEDNOSTI Slobodan Milošević imao aferu sa poznatom glumicom!

 

Isijavanje (1980) - Džek Nikolson sekirom probija vrata i: "Heeeereee's Johnny!"

Ponoćni kauboj (1969) - Hofmanovo lupanje po taksiju koji je slučajno uleteo na snimanje: "I'm walking here! I'm walking here!"

PROČITAJTE: NOVAK "RAZBIO" SVETSKE ZVEZDE PO ZARADI Srbin ispred Nejmara, Hamiltona, Fetela, Vestbruka, Mejvedera...

 

Ratnici podzemlja (1979) - Dejvid Patrik Keli izaziva naše junake da izađu na megdan: "Warriors, come out to pla-a-ay"

Radovan III (1983) - Radmilovićev samo jedan od hiljadu trenutaka za divljenje: "Ja bio član biblioteeeke god'nu daaana, j**o teee!"

(BalkansPress / Espreso.rs)

Scroll to top