BalkansPress

Dobro došli!

Jedna beogradska pekara u potrazi je za novim radnicima, a oglas koji su postavili pokrenuo je pravu buru na Fejsbuku. Svima bode oči plata koja je namenjena pica majstoru, a koja je daleko viša od profesorske plate.

Pekara na Banjici u potrazi je za prodavcima, šankerima i pica majstorima. Oni su u svom oglasu naveli i platu koju bi radnici primali, ali i to da je prijava radnika obavezna.

 

Ipak, plata pica majstora od 72.000 dinara mnoge je iznenadila a neke i razbesnela, pošto je ova cifra daleko veća od primanja koje imaju mnogi fakultetski obrazovanih ljudi iz Srbije.

*Pica majstor- novo omiljeno zanimanje u Srbiji Foto: Telegraf

Pozvali smo pekaru kako bi bili sigurni da nije u pitanju greška. Ljubazan vlasnik javio se na telefon i objasnio da im je potrebna pomoć u pekari i da pored dva pica majstora, zbog obima posla moraju da zaposle još jednog.

PROČITAJTE: Svi mediji u Srbiji moraju da budu na ćirilici: Ukoliko ne ispune jedan uslov, platiće paprenu kaznu

- Radi se osam sati dnevno, nedelja je slobodna i plaćen je prevoz. Ipak, treba nam neko sa iskustvom, početnici mogu da dođu i prate kako se sve radi, a zatim da se zaposle ovde ako se dobro pokažu. Plata sa oglasa je tolika, nije nikakva prevara, ali je bitno, ponavljam, da bude neko sa iskustvom - ističe vlasnik.

*Foto: Telegraf

Na društvenim mrežama, ispod oglasa pokrenuta je prava lavina komentara. Mnogi su, videvši kolika je plata, počeli da razmišljaju o prekfalifikaciji, dok su neki čak komentarisali i to što je plata pica majstora duplo veća od plate medicinske sestre.

 

PROČITAJTE: BIO JE PRINC BEOGRADSKOG ASFALTA Pričalo se da je oteo porše Suzani Mančić, a PRAVU ISTINU je otkrila njegova devojka

*Printskrin: Facebook

*Printskrin: Facebook

 

PROČITAJTE: Olga je osvojila Moskvu - pa ovom haljinom održala LEKCIJU svim devojkama u Srbiji (FOTO)

*Printskrin: Facebook

*Printskrin: Facebook

"Pica majstor plaćen kao doktor. Otac mi se u grobu prevrće" napisala je devojka u komentarima, a na njenu izjavu nadovezala se još jedna korisnica društvenih mreža, koja je istakla da je plata pica majstora duplo veća od plate medicinske sestre, iako se one nagledaju svega.

(BalkansPress / telegraf.rs)

Scroll to top