BalkansPress

Dobro došli!

Odbojkašice Srbije osvojile su zlatnu medalju na prvenstvu sveta u Japanu, a jedna od najzaslužnijih za ovaj uspeh bila je Hercegovka Tijana Bošković.

Tijana je od danas i zvanično najbolja odbojkašica sveta, a njena porodica je zasigurno jedna od najponosnijih na planeti.

PROČITAJTE: SRBIJA JE SVETSKI PRVAK - Odbojkašice ispisale istoriju!

Boškovićeva je posle osvajanje nagrade za MVP Evropskog prvenstva 2017, sada postala i MVP Svetskog prvenstva. Ostaje žal zbog činjenice da se popularna Tića nije našla u idealnoj petorci turnira, ali to ne umanjuje značaj kako njenog, tako i uspeha cele reprezentacije. 

Velika radost i sreća vladala je danas u rodnoj kući Boškovićeve, gde je njena porodica zajedno sa susedima ispratila finalni meč.

 

Roditelji najbolje odbojkašice sveta nisu mogli rečima da opišu kako se osećaju, ali i koliko su ponosni na svoju ćerku. 

''Ovo je veliki uspeh ne samo za Srbiju, nego i ceo srpski narod, Bosnu i Hercegovinu i celu Bileću,'' rekao je tata Tijane Bošković. 

Ni sama Tijana nije mogla da veruje kakav su uspeh postigli u Japanu, pa je samo kratko posle utakmice i iznela svoje prve utiske. 

"Postali smo prvaci sveta prvi put u istoriji srpske odbojke. Stvarno smo ponosni, ovo je bio veoma jedan dugačak, nimalo lak put. Bilo je mnogo uspona i padova i drago mi je da smo na kraju pobednici", rekla je Tijana Bošković posle finala.

Podsetimo, Srbija je danas postala prvak sveta u ženskoj odbojci pošto su u finalu bile bolje od Italije rezultatom 3:2. 

Scroll to top