Privredno - politička delegacija grada Jagodina na čelu sa predsednikom Jedinstvene Srbije, narodnim poslanikom i predsednikom Skupštine Grada Jagodina Draganom Markovićem Palmom boravi u radnoj poseti Egiptu i pobratimskom gradu Marsa Alamu.

Za Markovića i članove delegacije, domaćin, guverner oblasti Crvenog mora general Ahmed Abdulah, je priredio doček kakav nije priređen za strane političare još od vremena SFRJ i Josipa Broza Tita. Domaćini iz Marsa Alama su se potrudili da se delegacija grada Jagodine na svakom koraku oseća kao kod kuće.

 

Od crvenog tepiha na aerodromu, preko brojnih poseta privrednim i kulturnim obeležjima, preko sastanaka sa privrednicima iz Egipta.

Na sastanku kome su prisustvovali članovi delegacije iz Jagodine i privrednici Mars Alama, guverner Crvenog mora Ahmed Abdulah i Dragan Marković Palma, prvi čovek grada iz Srbije je, na predlog Ivice Dačića, zamolio da Egipat povuče priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije, mada je od domaćina dobijen odgovor da nigde u dokumentima ne stoji da je Egipat priznao Kosovo i Metohiju.

PROČITAJTE: NEOČEKIVANI POZIV u jutarnjem programu! RATKO MLADIĆ se javio iz Haga: Razgovarao sa gostima i poslao POSEBAN POZDRAV!

Dragan Marković Palma sleteo u Egipat

*Dragan Marković Palma sleteo u Egipat foto: Promo

General Abdulah i Marković su se dogovorili da Jagodina dobije pet hektara zemlje na obali, tako da je pored Egejskog, taj grad "izašao" i na Crveno more. Jagodina će dati isto toliko zemljišta Marsa Alamu u industrijskoj zoni za investitora iz Egipta koji će tu otvoriti fabriku i zaposliti radnike. Marković je takođe predložio razmenu studenta.

"Hoćemo saradnju kakva je između naših država bila u vremena Titove Jugoslavije" rekao je Marković.

 

Na sastanku su se predstavili privrednici domaćina kao i privrednici iz Jagodine. Privrednici iz Egipta su predložili osnivanje Poslovnog saveta Egipat - Srbija.

Uveče je za delegaciju Jagodine priređena večera u pustinji, u veoma lepom ambijentu, gde su se domaćini potrudili da pokažu koliko im je važna poseta delegacije iz Jagodine.

PROČITAJTE: Pola Srbije pije LEKOVE ZA PRITISAK koji mogu da IZAZOVU RAK! Izdato hitno UPOZORENJE SVIM LEKARIMA!

Dragan Marković Palma dočekan u Egiptu

*Dragan Marković Palma dočekan u Egiptu foto: Promo

Pustinjom se vijorile zastave Srbije i Egipta. Na predlog domaćina, Palma je tom prilikom uzjahao kamilu, uz zvuke srpske himne. Palma i čitava srpska delegacija bili su obučeni u tradicionalnu egipatsku nošnju.

PROČITAJTE: MANIJAK IZ TRAMVAJA PROŽIVLJAVA PAKAO U ZATVORU! Cimer ga udario posred glave i POLOMIO MU NOS?!

(BalkansPress / espreso.rs)

Scroll to top