Ovih 25 fotografija se mogu činiti kao da dolaze s drugog planeta, ali ispada da je naša mala Zemlja sposobna za neke stvarno čudne stvari.

Sve ove stvari se pojavljuju prirodno diljem kugle zemaljske. Lako je poštivati čudesnu ljepotu zemlje bez da znamo što se točno događa. Od nekih od tih pojava se naježim, ali radi drugih poželim kupiti avionsku kartu. Definitivno ću bolje obraćati pažnju na zalaske sunca od sada. Pogledajte neke od čudesnih stvari za koje niste znali da se događaju na našem planetu.

 

1) Beskonačni val: Pojavljuje se dvaput godišnje u Brazilu kada se Atlantski ocean susretne s ušćem Amazone. Val koji se stvori može putovati 500 milja u unutrašnjost prije nego uspori.

1

2) Podvodni krugovi u žitu: U Japanu, muške napuhače (Fugu) mašući perajama stvaraju ove vanzemaljske krugove u pijesku.

3-(2)

3) Krvareći glečer: Također poznat kao „Krvavi vodopad“ na Antarktiku, voda koja otječe nalik je krvi zbog željeznog oksida.

3

4) Plava lava: Zbog zapaljenja sumpornih plinova na ekstremno visokim temperaturama, ovaj vulkan u Indoneziji proizvodi plavu svjetleću lavu.

3a

5) Jezero koje kalcificira: Ovo jezivo jezero u Tanzaniji, Lake Natron, ima toliko visok nivo pH da kalcificira svaku životinju koja uđe u vodu.

4

 

6) Začahurena stabla: Tijekom perioda poplave u Pakistanu, paukovi su natjerani da bježe u krošnje stabala gdje njihove mreže kreiraju ovakav efekt.

5

7) Reljef u Danxiji: Kroz milijune godina crveni reljef i naslage minerala u određenim dijelovima Kine stvorile su ovaj reljef u duginim bojama.

6

8) Smrznuto cvijeće: U arktičkim predjelima, ovi cvjetni ledeni oblici se pojavljuju uslijed razlike između temperature oceana i atmosfere.

7

9) Zeleni bljesak: Ova rijetka pojava događa se kada su povoljni uvjeti na kraju ili početku zalaza sunca.

8

10) Dlakavi led: Voda iz biljaka po ledenom vremenu može imati ovaj efekt zbog prisutnosti određenih bakterija.

9

 

11) Vodopadi „Konjski rep“: U nacionalnom parku Yosemite u Kaliforniji, ovaj vodopad u određenim danima veljače izgleda poput lave sa svojim svijetlo narančastim sjajem.

10

12) Oblaci u obliku leće: Vjerojatno ih je Fox Mulder zamijenio za NLO. Ovi oblaci javljaju se kada vlažni zrak natkrili planinu.

11

13) Žive stijene: Nisu zapravo stijene: Ova morska bića redaju se na plažama Čilea i potpuno su nepokretna.

12

14) Vrtlozi: Plimni valovi koji se sudaraju stvaraju ove vrtloge koji mogu usisati plivače i vozače čamaca. Plivači i vozači čamaca čuvajte se!

13

 

15) Stabla u duginim bojama: Ovaj australski eukaliptus odbacuje svoju koru da bi otkrio žive boje.

14

16) Vojska rakova: Na obalama Australije, na Božićnim otocima, godišnja seoba od skoro 120 milijuna crvenih rakova stvara neobičan prizor dok putuju prema oceanu.

15

17) Tornjevi od pare: Pojavljuju se zajedno s polarnim svjetlom. Zbog ovih geotermalnih formacija  to područje  izgleda kao iz sci-fi filma.

16

18) Crno sunce: Formira ga masivna seoba čvoraka i može ga se vidjeti svako proljeće na nebu iznad Danske.

17

19) Neprekidna oluja: Ušće rijeke Catatumbo u Venezueli stvara vremenske uvjete koji dovode do 160 uzastopnih olujnih noći.

18

20) Cvjetajuća pustinja: Svakih nekoliko godina, nakon naročito teških kiša, u ovim pustinjama u Čileu niču cvjetovi.

19

 

21) Velika plava rupa: Ova atrakcija iz Belize – a  je formirana putem erozija u davno vrijeme kada je razina mora bila mnogo niža.

20

22) Seoba leptira: Svake godine diljem Sjedinjenih država i Meksika, prekrasni leptiri se skupljaju zbog seobe.

21

23. Podvodni vodopad: Na otoku Mauritiusu, ovaj nagli pad u oceanu stvara iluziju neobičnog vodopada.

22

24) Vulkanske munje: Kada vulkan eksplodira, količina otpuštenog električnog i statičkog naboja ponekad vodi do ove vatrene električne oluje.

23

25) Bijele duge: Zaobljena magla izgleda kao duh duge!

24

Imam osjećaj da su duple bijele duge još rjeđe od običnih!

Scroll to top