Analizirajući zbivanja u savremenom svetu, politikolozi su prepoznali i objavili šemu po kojoj centri moći menjaju sudbine čitavih država i stvaraju nov svetski poredak.

1. Uzmi jednu državu koju želiš za svoj cilj – i nazovi je kriminalnom državom.

2. Podržavaj lokalne teroriste (u toj istoj državi državi) i govori o njima kao o "borcima za slobodu".

3. Napravi maksimalnu štetu među civilnim stanovništvom - i zahtevaj što pre međunarodne sankcije i međunarodne snage za intervenciju!

4. Kritikuj izbore u toj državi i zahtevaj kontrolu nad njima. Govori da ti izbori nisu slobodni, da su lažirani i da je tamošnja vlada diktatorska.

5. Širi ciljane laži - to se naziva "međunarodni medijski odjek".

6. Konačno umarširaj u tu državu i uspostavi kontrolu nad njom - nazovi to "mirovna misija", "oslobađanje" ili "humanitarna intervencija".

7. Iznesi sve resurse te države i prisvoj ih - nazovi to "stranim investicijama" i "obnavljanjem" (te iste države).

Ovako je još jedna država "oslobođena" i "demokratizovana". A sada ponavljaj ovaj postupak toliko često dok sve države koje se suprotstavljaju "poslušnosti" ne budu "oslobođene".

Pritom ne treba voditi računa o ljudskim životima (osim o vlastitim), a za propagiranje svog dobročinstva i "istinitog" izveštavanja treba obilno koristiti medije. Kada je misija obavljena, okončaš ovu misiju, pa staviš celo svetsko stanovništvo pred izbor: ili ćutite ili ćete doživeti "sudbinu terorista".

Sada su mir, sloboda i ultimativna sposobnost delovanja za slobodno imenovane članove jedne svetske vlade privedene kraju - "za dobrobit celog čovečanstva".

(Kurir.rs)

 

Scroll to top