BalkansPress

Dobro došli!

Milijarder Ilon Mask napisao je na Tviteru „Smaknućemo svakog koga želimo“ u odgovoru tviterašu koji je tvrdio kako je američka vlast organizovala svrgavanje predsednika Bolivije Eva Moralesa da bi došla do zaliha litijuma u toj zemlji. Dok jedni tvrde da se Mask šalio, drugi misle da je otkrio međunarodnu zaveru, a u raspravu se uključio i Morales.

PROČITAJTE: NEMA VIŠE PARKIRANJA NASRED ULICE Novi sistem snimanja će zaustaviti bahate vozačie, a kazne će biti paprene

 

Da li je u pitanju Maskova ironija ili težak međunarodni incident i dalje nije jasno, ali je vlasnik „Spejs iksa“ i osnivač „Tesle“ ponovo napravio pravu oluju na internetu.

Mnogi na društvenim mrežama misle da je Mask bio ironičan, aludirajući na uplitanje bogatih država Zapada u unutrašnja pitanja drugih zemalja, budući da je kasnije dodao kako njegova kompanija dobija litijum za izradu baterija i drugih komponenti iz Australije.

Direktor kompanije Tesla Ilon Mask

*Direktor kompanije "Tesla" Ilon Mask, AP PHOTO / SUSAN WALSH

Drugi korisnici društvenih mreža, međutim, tvrde da je Mask ovim tvitom razotkrio kršenje međunarodnog prava i „zločine protiv čovečnosti“ i ko stoji iza svrgavanja Eva Moralesa sa mesta predsednika Bolivije prošle godine.

Bilo je i onih koji su komentarisali da „zakoni postoje kako bogati ne bi morali da ih poštuju“.

Evo Morales

*Evo Morales, SPUTNIK / GRIGORIЙ SЫSOEV

PROČITAJTE: RUSKA VLADA ODOBRILA UGOVOR: Srbija će moći bez carine da izvozi na tržište od 183 miliona ljudi!

 

U raspravu na Tviteru uključio se i Evo Morales, koji je napisao kako je to „još jedan dokaz da je pozadina njegovog svrgavanja litijum“, te da će „uvek braniti svoje resurse“.

Novinar Maks Blumental napisao je kako je „kralj obnovljive energije Ilon Mask praktično preuzeo odgovornost za puč u Boliviji samo nekoliko meseci pošto je planirao da se sretne sa (brazilskim predsednikom) Bolsonarom zbog otvaranja Tesline fabrike u litijumom bogatom Brazilu“.

Ovo nije prvi put da Mask izaziva međunarodnu pažnju svojim komentarima na Tviteru, pošto je ranije najavljivao da će da proda svu svoju imovinu, da će da bombarduje Mars, da će da ugrađuje čipove u mozak, a kada je postao otac, objavio je da je detetu dao šifrovano ime.

Scroll to top