BalkansPress

Dobro došli!

Procureli imejl Hilari Klinton potvrđuje da je Obamina administracija, ne čelu sa Hilari, konstruisala građanski rat u Siriji u korist Izraela.

Novi Vikiliks izdanje pokazuje kako Državni sekretarijat naručuje rat u Siriji kako bi zbacio vladavinu predsednika Asada, tvrdeći da je to „najbolji način da se pomogne Izraelu“.

Taj dokument je bio jedan od mnogih neklasifikovanih od strane Stejt departmenta pod brojem predmeta F-2014-20439.

Sadržaj pošte se odnosi na razgovore između Irana i Zapada oko nuklearnog programa u Istanbulu i pokazuju da je imejl bio upućen na dan 31. decembra 2012. godine.

Ovim imejlom  jasno je da američka politika od samog početka nastoji da nasilno zbaci sirijsku vladu, jer je to u interesu Izraela.

Klintonova u imejlu

„Najbolji način da se pomogne Izrael je povezivanje sa rastućim nuklearnim sposobnostima Irana i time  pomogne ljudima iz Sirije svrgavanje režima Bašara Asada,“ počinje Klintonova ovim rečima.

{adselite}Iako su svi američki obaveštajni izveštaji dugo odbacivali program Iranske „atomske bombe“ (podržavajući Međunarodnu agenciju za atomsku energiju), Klintonova je i dalje koristila laži da „opravda“ uništenje Sirije u ime Izraela.

Ona posebno povezuje iranski mitski nuklearni program u Siriji jer, kaže, Iranski nuklearni program preti izraelskom „monopolu“ nuklearnog oružja na Bliskom istoku.

Ako Iran treba da stekne nuklearno oružje, Klintonova tvrdi da bi to omogućilo Siriji i drugim „neprijateljima Izraela“, kao što su Saudijska Arabija i Egipat, da ugroze interese Izraela.

Zbog toga, kaže Klintonova, Sirija mora da bude uništena.

Nuklearni program Irana i sirijski građanski rat može izgledati nepovezano, ali nisu. O čemu izraelski vojni lideri zaista brinu – o tome da ne izgube svoj nuklearni monopol.

Iransko nuklearno oružje ne bi bilo sposobno time zatvoriti monopol, ali bi mogli sa drugim protivnicima, kao što su Saudijska Arabija i Egipat. Rezultat bi bio nesigurna nuklearna ravnoteža u kojoj Izrael ne može da odgovori na provokacije sa konvencionalnim vojnim napadima na Siriju i Liban, kao što se može danas.

Ako Iran može da dostigne prag od države nuklearnog oružja, tada bi Teheranu bilo mnogo lakše da pozove u svoje saveznike u Siriji i Hezbolahu i napadne Izrael, znajući da će njegovo nuklearno oružje služiti kao sredstvo odvraćanja Izraela protiv samog Irana.

„To je“, nastavlja Klintonova, „strateški odnos između Irana i režima Bašara Asada u Siriji koji omogućava Iranu da ugrozi bezbednost Izraela.

Do toga ne bi došlo kroz „direktni napad,“ priznaje Klintonova „jer se u trideset godina neprijateljstva između Irana i Izraela to nikada nije desilo, ali bi, kroz pretpostavke punomoćnika.

Kraj Asadovog režima će završiti ovaj opasni savez. Rukovodstvo Izraela razume vrlo dobro zašto je pobediti Asada sada u njihovom interesu.

Rušenje Asada ne bi samo bila ogromna blagodat za bezbednost Izraela, već i olakšica Izraelu za razumljiv strah od gubitka svog nuklearnog monopola.

Zatim, Izrael i Sjedinjene Države bi mogle da razviju zajednički stav kada je opasan iranski program u pitanju, a i vojna akcija bi bila opravdana.“

Klintonova koristi sredstva koja direktno ugrožava Bašara Asada i njegovu porodicu, predstavlja da bi se nasiljem učinila „prava stvar“.

„Ukratko, Bela kuća može ublažiti napetost koja se razvila sa Izraelom u Iranu radeći pravu stvar u Siriji.

 

Preteći njegovim životom i njegovoj porodici i upotreba sile promeniće se um sirijskog diktatora Bašara Asada.“

Imejl dokazuje (kao da je potrebno više dokazivati) da je američka vlada bila glavni sponzor rasta terorizma na Bliskom istoku, a sve u cilju „zaštite“ Izraela.

Takođe je otrežnjujuća misao da je „izbeglička“ kriza koja trenutno preti da uništi Evropu, jeste direktno izazvana akcijom američke vlade.

Pored toga, više od 250.000 ljudi je ubijeno u sirijskim sukobima, koji se proširio na Irak, sve zahvaljujući Klintonovoj i Obaminoj administraciji koja podržava „pobunjenike“ i potpiruje vatru rata u Siriji.

Prava i uznemirujuća mogućnost je da psihopata poput Klintonove, čija je politika nanela smrt i nesreću milionima ljudi, jeste da bi mogla da postane sledeći predsednik Amerike.

Javna tvrdnja Klintonove je da, ako bude izabrana za predsednika, jeste „podići odnos sa Izraelom na viši nivo“.

 

(InterMagazin)

Scroll to top