Edi Hal postao je prva osoba na svetu koja je uspela da podigne 500 kg iz mrtvog dizanja, ali se neposredno nakon toga onesvestio zbog pucanja krvnih sudova u glavi.

Snagator koji ima nadimak “Zver”, postigao je neverovatan uspeh proteklog vikenda, ali priznaje da ga je to umalo ubilo.

 

 

Hal je podigao 465 kilograma, koliko i još dvojica takmičara u Lids areni, što ga je nateralo da doda još tegova na svoju šipku.

Halu su zbog napora izazvanog podizanjem pola tone tereta popucali krvni sudovi u glavi i on se onesvestio, ali se srećom oporavlja.

“Umalo me je ubilo. Pritisak na moje telo bio je neverovatan. Onesvestio sam se i krvarilo mi je iz nosa. Nije zdravo raditi ovakve stvari”, rekao je ovaj 28-godišnjak.

“Ipak, uspeo sam. Siguran sam da ću neko vreme biti upisan u istoriju. To je divan osećaj – poput prvog čoveka na Mesecu, ja sam prvi koji je podigao pola tone iz mrtvog dizanja”.

Hal ima suprugu Aleksandru i dvoje dece – Lajlu i Maksimuma. Sada planira da učestvuje u takmičenju za Najsnažnijeg čoveka na svetu.

(Izvor: B92.net / DailyMail..co.uk)

Scroll to top