Italija će biti novo krizno žarište Evrope, Rusija i Ukrajina će sklopiti primirje, SAD će biti neukrotive, a svet će biti u strahu od terorizma i biološkog ratovanja.

Ovo su samo neka od Nostradamusovih proročanstava za 2017. godinu. 

Kina bi mogla da napravo odvažne korake prema ublažavanju ekonomske neravnoteže u svetu, što će imati dalekosežne posledice. 

Italija će se naći u finansijskim problemima nakon što se suoči s rastom stope nezaposlenosti i kredita, čime će postati novo krizno žarište evrozone. 

 

Nakon neuspeha referenduma na kojem će Italijani odbiti ustavne reforme i ostavke Matea Renzija zemlja biti suočena sa velikom ekonomskom krizom. 

Trenutna svetska supersila, pretpostavlja se da se to odnosi na Sjedinjene Države, biće neukrotiva i nesposobna, što se pak poklapa s Trampovim preuzimanjem vlasti. 

Nostradamus predviđa u 2017. godini novo primirje između Rusije i Ukrajine, koje neće naići na odobravanje SAD-a, ali će dobiti podršku EU. 

U Latinskoj Americi, vlade će se sve manje biti levo orijentisane, a to bi moglo dovesti do širenja građanskih nemira. 

Najzastrašujuće proročanstvo je ono o tzv. "toplom ratu", a tiče se globalnog zagrevanja i nedostatka resursa, pri čemu se kao najveće pretnje spominju biološko ratovanje i terorizam.

Scroll to top