BalkansPress

Dobro došli!

Džun i Dženifer Džibons bile su identične bliznakinje, rođene 1963. na Barbadosu, i bile su jedine crne devojčice u gradiću Haverfordvest u Velsu gde su odrastale.

Priča o njima je kao Hičkokov film. Imale su svoj kodirani jezik, bile su nerazdvojne, na kraju su postale kriminalci i često pokušavale da ubiju jedna drugu!

PROČITAJTE: SMRDIBUBE SU MI UNIŠTILE STAN, ličilo je na scenu iz Hičkokovog filma: I znate šta, OPASNIJE SU NEGO ŠTO MISLITE

Džun i Dženifer su se u mestu gde su odrastale osećale otuđeno od najranijih dana.

Kako su rasle, sve više su bile upućene jedna na drugu, izolovale su se od sveta, toliko da su ih na kraju prozvali "ćutljivim bliznakinjama".

 

Lekari su im dijagnostifikovali "izabranu nemost". Kod kuće su razgovarale vrlo skraćenim jezikom koji su razumele njih dve. Nastojale su da čine identične pokrete u istom trenutku...

Njihova psihološkinja Keti Arthur bila je fascinirana. Kako bi ih naterala da prekinu to da rade, učila ih je da jašu. Ali, kada bi jedna pala s konja, istog trenutka padala je i druga...

Obe sestre su bile posvećene pisanju. A pisale su o tome kako se osećaju zato što je muči ona druga, kako bi volele, svaka za sebe, da steknu nezavisnost tako što će ubiti onu drugu!

Bile su ubeđene da će, dok je ona druga živa, prvoj "krasti sunčevo svetlo". Na kraju su još kao tinejdžerke napisale svaka svoj roman. Džun je napisala "Zavisnik o Pepsi koli", a Dženifer "Diskomaniju". I jedna i druga priča obilovale su scenama nasilja. Istodobno su se obe okrenule krađama i kriminalu.

"Nema prijatelja, nema ništa drugo da se radi, ništa čime bi se ispunili hladni sati", pisala je Džun.

Nekako u to vreme počele su da napadaju jedna drugu. Dženifer je pokušala da zadavi Džun telefonskim kablom. Džun je pokušala da sestru udavi u reci. Istovremeno su ostajale nerazdvojne, naizgled kao da jedna drugoj opraštaju. I tako sve do 1982. kad su ih uhvatili u jednoj paljevini.

 

Dijagnostifikovali su im obema psihopatiju i poslali ih u mentalnu bolnicu zatvorenog tipa Broadmur. Nisu imale ni 19 godina.

Uglavnom su ih držali odvojene. Ali, ni to nije uspevalo da ih spreči da jedna drugu napadaju. Pokušavale su i samoubistva u nekoliko navrata.

Na kraju, kada s imale po 29 godina, bliznakinje su sklopile pakt, dogovor da jedna od njih dve mora da umre. O tome je pisala i njihova biografkinja Mar Valas.

PROČITAJTE: NA AERODROMU JE IZVADIO PASOŠ I CARINICI SU OSTALI U ŠOKU! Indijac ima 123 GODINE i samo 3 saveta za dugovečnost (VIDEO)

Njoj je Dženifer prišla tokom jedne posete i rekla: "Ja ću umreti. Tako smo odlučile."

Na dan kad su ih pustili iz bolnice u martu 1993, Dženifer je naglo preminula usled upale srčanog mišića?!

Tačan uzrok smrti ostao je nepoznat. Njena sestra Džun od tada živi normalan život sa svojom porodicom u Velsu kao da nikada nije bila deo poremećenog dvojca...

Scroll to top