BalkansPress

Dobro došli!

"U početku gotovo da nije bilo toga što ih nisam pitala, ispitivala i onda sam naučila jednu od bitnih stvari, a to je da anđeli nisu tu da daju odgovore na svako naše pitanje jer nam na taj način oduzimaju priliku za iskustvo, rast".

Jedna žena iz Hrvatske ima veoma neobično zanimanje koje intrigira mnoge, zbog čega je u centru pažnje gde god da se pojavi. Martinu Tišljar Delić zovu “šaptačica anđelima” i jedna je od retkih osoba koje, kako ističe, vide anđele i komuniciraju sa njima. Ova njena priča je počela pre 12-tak godina kada joj se u sobi pojavio Arhanđel Mihajlo i od tada se u njenom životu dosta toga promenilo.

Trebalo joj je vremena da prihvati ono što joj se događa i da shvati kakva je njena uloga u svemu tome.  Danas pomaže ljudima da uspostave vezu sa svojim anđelom čuvarom, kako bi dobili poruke nade, ljubavi i podrške koji oni imaju za njih. I sama se kroz razne životne situacije oslanja na njihove savete.

 

Iako za sebe kaže da je u početku bila tvrdoglava i nesigurna, naučila je da uvek sasluša šta imaju da joj kažu, jer je nikada nisu odveli tamo gde nije trebala da bude. Smatra da smo svi na neki način nekome anđeli čuvari, a ona se nada da to jeste upravo svom detetu, porodici i prijateljima. Sebe smatra blagoslovenom i voli svoj posao, iako na njega više gleda kao na način života.

Ističe da joj radionice pomažu da prikupi pozitivnu energiju i da se uvek raduje svakom čudu koje se dogodi. Kao i da anđeli uvek poštuju intimu svake osobe i često je nasmeje kada joj ljudi kažu da je “baš pogodila” kada im prenese poruku njihovog anđela čuvara.

Ekskluzivno za Telegraf.rs Martina priča o svom neobičnom zanimanju, anđelima čuvarima, porukama koje nam prenose, iskustvima kroz koja je prolazila, kao i to na čemu im je najviše zahvalna.

Foto: Lična arhiva

*Foto: Lična arhiva

 1. Šta tačno znači kada Vas nazivaju „šaptačicom anđelima“? Kada i kako ste otkrili sposobnost da možete da komunicirate sa anđelima? Da li osim što komunicirate sa anđelima, imate i sposobnost da ih vidite?

U razgovoru s jednom novinarkom (u jednom od prvih intervjua) dobila sam naziv šaptačica Anđelima i od tada je to ostalo. Taj naziv sam dobila zato što razgovaram s Anđelima, a njihove poruke prenosim i drugima.

 

Moja priča s Anđelima počela je prije 12-ak godina kada mi se u sobi pojavio Arhanđeo Mihael i nakon toga se puno toga u mom životu promijenilo. Iako mi je trebalo vremena da prigrlim cijeli događaj i sebe u svemu tome, vrlo brzo nakon toga uvidjela sam da mogu komunicirati s Anđelima kroz pisanje, meditacije i sl. Anđele danas istovremeno osjećam, čujem, vidim. Iako se razlikuje to kako ih vidim svojim unutarnjim i vanjskim vidom.

Dva puta mi se dogodilo da ih jasno vidim vanjskim vidom, baš taj prvi put kad mi se pojavio Mihael i jednom kada mi se pojavio Arhanđeo Gabriel. Inače ih vanjskim vidom vidim kao svjetlost. Ta svijetlost kao da se otvara u prostoru (poput najsjanije zvijezde), ponekad su kugle svjetlosti, svjetlost koje se prelijeva i sl. Unutarnjim vidom imam više vizija, ali nekako mi je teško odvojiti viđenje, glas i osjećaj- sve se nekako istovremeno događa i zapravo mi je malo nespretno to prenijeti riječima.

Foto: Pixabay

*Foto: Pixabay

 2. Da li baš svako od nas ima svog anđela čuvara i kakve poruke u principu oni nama šalju? Da li svako od nas može da komunicira sa svojim anđelom čuvarom i na koji način to možemo da izvedemo?

Svatko ima svog Anđela čuvara, on nam je dar od Boga, čuvar naše duše. Poruke koje nam prenose su poruke nade, ljubavi, podrške. Oni nas na neki način savjetuju, bodre i pomažu nam dođemo u mjesto ljubavi prema sebi i svima oko sebe. Ponekad su vrlo specifični i daju jasne smjernice kako poboljšati svoj život, ponekad se može učiniti da su općeniti, ali kako god da to doživimo, to su uvijek jako dobri savjeti s kojim možemo ostvariti napredak u životu. Iako je to teško povjerovati, svatko može komunicirati sa svojim anđelom čuvarom.

   

Mnogi to čine kroz molitvu, samo ne očekuju da će Anđeli odgovoriti, ali oni to rade neprestano. Samo trebamo biti otvoreno za poruke koje nam donose. Dakle, molitva je jedan od načina kako da osnažimo tu povezanost s njima. Samo bih htjela naglasiti da to ne znači da ih mijenjamo za Boga. Molitve se upućuju Bogu, a moliti možemo zajedno sa svojim Anđelima. Oni su naši prijatelji, pomagači i možemo ih moliti za male i velike stvari jednako. Meditacija je jedan od sjajnih načina za komunikaciju s Anđelima.

Tako se lakše povezujemo i sa samima sobom pa “bolje čujemo”, percipiramo sve u nama i oko nas. Anđelima možemo pisati pisma, jednostavno pričati s njima kao s najboljim prijateljima. Doduše to ne bi trebali raditi na glas na cesti, možda ne bi najbolje završili. Ali svatko od nas ima u danu vremena i prostora da u tišini svog bića porazgovara sa svojim anđelima, da im preda terete, brige, zatraži pomoć, vodstvo. Osobno vjerujem u jednostavnost, pa ju preporučam i u komunikaciji s Anđelima.

Foto: Lična arhiva

*Foto: Lična arhiva

 3. Da li se u svim važnim životnim situacijama oslanjate na njihov savet i da li se nekad desilo da Vam anđeo čuvar da pogrešan savet? Kako izgleda Vaš kutak gde se posvećujete molitvi i kumunikaciji sa svojim „čuvarom“?

U početku gotovo da nije bilo toga što ih nisam pitala, ispitivala i onda sam naučila jednu od bitnih stvari, a to je da anđeli nisu tu da daju odgovore na svako naše pitanje jer nam na taj način oduzimaju priliku za iskustvo, rast. Kroz sve ove godine s njima naučila sam se oslanjati na sebe, svoju intuiciju i danas ih ne pitam baš za svaku stvar. Ali kada mi je jako važno i kad sam nesigurna tražim savjet i vodstvo i nikada mi se nije dogovodilo da su me odveli tamo gdje nisam trebala biti. Bilo je situacija u kojima sam ja malo tvrdoglavo odbijala savjete pa sam naučila da mi je puno lakše ako ih poslušam. Sjećam se jednom kad su mi u vožnji šapnuli da ne idem prečicom kojom sam krenula, a ja sam ih odlučila ignorirati.

 

Na kraju je ispalo da su u toj uličici radovi i morala sam se vraćati. U vožnji u rkverc sam još i ogrebala auto… Bila mi je to lekcija, od tada ih uvijek poslušam. Bila sam dosta tvrdoglava u početku, osim toga i jako nesigurna u sebe i za neke mi je stvari trebalo jako dugo da ih prihvatim. Danas kad promatram to s odmakom uviđam da sam kroz neke stvari mogla proći brže i lakše da sam imala malo više hrabrosti, no na kraju nema pogreške i svi idemo tempom kojim možemo u datom trenutku. Zahvalna sam da sam danas ovdje gdje jesam, bez njih ne bih bila.

Često se spominju oltari, mjesta za molitvu i sl. Čak se jedan cijeli tekst pojavio uz moj intervju o tome kako posvetiti to mjesto za komunikaciju, no o tome nisam nikada pisala, niti govorila u intervjuima. Kako sam već rekla, vrlo sam jednostavna osoba i nekako nemam potrebu za posebnim mjestom na kojem ću meditirati ili pričati s njima. Svako mi je mjesto posebno ako ga učinim takvim u tom trenutku. Imam svoj prostor u kojem radim i volim ga posvećivati sa svojim anđelima, a to radim i sa domom u kojem živim. Tako da mogu reći da su i moj radni prostor i moj dom moja omiljena mjesta za komunikaciju s njima, a posebno volim meditirati s njima i u blizini mora ili negdje drugdje u prirodi.

Foto: Pixabay

*Foto: Pixabay

 4. Možete li za sebe reći da ste možda Vi nečiji anđeo čuvar? Koja je Vaša najveća satisfakcija kada je reč o ovom poslu?
Da li osobe koje, recimo, ne veruju u Boga imaju svog anđela čuvara? Da li Vas nekad prenošenje poruka drugima emocionalno iscrpi i na koji način obnavljate svoju energiju?

Svi smo mi na neki način anđeli čuvari nekome ako živimo iz duše. tada smo povezani s ljudima srcem i iz srca ćemo reagirati u svakoj situaciji. Što smo prisutniji i posvećeniji sebi i životu postajemo sve više anđelima nalik. Kako oni znaju reći – nema razlike između mene i tebe. To je ono u čemu oni nama pomažu, da uvidimo da smo svi jedno, jedno smo s Izvorom, svukupnim postojanjem i onda nema razlike… Da li sam nekome poput Anđela čuvara ne znam, nadam se da jesam. Posebno se nadam da sam to svom djetetu, obitelji, prijateljima… Svi su oni za mene moji Anđeli.

 

Puno je ljepote u ovome što radim, ako to uopće mogu nazvati radom. To je moj život, način na koji se trudim služiti ovom svijetu. Doslovno obožavam sva čuda koja se događaju s anđelima i mala i velika. Iako će oni reći da čuda ne postoje i da je to život u svojoj jednostavnost, ja se ipak i dalje “čudim” svemu tome. Zamislite da svakodnevno čitate i slušate svjedočanstva o tome kako su im anđeli pomogli ili kako su na čudesen načine pomaknuli svoj život nakon savjetovanja s njima, a vi ste bili dio te priče… Veliki je to blagoslov i duboko sam zahvalna na tome.

Sve što radim s Anđelima, bilo da je radionica, seminar, anđeosko čitanje ne iscrpljuje me. Čak štoviše, dogodi mi se ponekad da sam umorna od putovanja, zgusnutog rasporeda pa se nakon radionice osjećam kao da ću poletjeti. Ja kroz ova iskustva nikada ne gubim energiju, već ju na neki divan način obnavljam, podižem.

Bez obzira vjeruje li netko u Boga ili ne, svaka osoba ima svog anđela čuvara. Pitanje je samo da li ta osoba želi njihovu pomoć i da li im dopušta djelovanje. Mnogi će zazvati Boga, anđele kad im je teško bilo da vjeruju u njih ili ne. Oni će se odazvati. Ali Anđeli nam ne mogu pomoći bez našeg dopuštenja, osim u situacijama da nam prijeti smrt,a nije naše vrijeme da napustimo Zemlju.

Foto: Lična arhiva

*Foto: Lična arhiva

 5. Da li je potrebno da se nekom osobom ostvarite lični kontakt kako biste joj preneli poruku od njenog anđela čuvara? Da li vas je Vaš dar nekada možda i uplašio, i smatrate li se blagoslovenom zbog njega? Opišete kako izgleda kada posredujete između neke osobe i njenog anđela čuvara.

Nije mi potreban osobni kontakt s osobom, mogu isto raditi i putem skype-a. Ali ne mogu to napraviti npr. u 3min kad me netko nazove na telefon. Ponekad mogu dobiti poruku za osobu koja nije pored mene i puno mi se puta dogodilo da u razgovorima s njima dobijem za nekoga poruka pa ju prenesem. To se najčešće događa kad zapisujem razgovore s njima. Svega se par puta dogovodilo da su Anđeli rekli da nema “readinga” za nekoga, to je rijetko. Shvatila sam da ponekad ne trebamo ništa “dirati” i da osoba ima jasan put pred sobom na koji treba sama zakoračiti.

Da li me ikada sve to uplašilo? Bilo je momenata kada sam bila zabrinuta za svoje mentalno zdravlje, kada sam se pitala kako ću s tim kroz život, kako će okolina reagirati i sl. I danas mi se ponekad dogovodi da se pitam kako je moguće da mi se sve to događa, ali više nema neugodnosti oko toga, samo zahvalsnost i neko čuđenje.

 

U angel readingu (anđeoskom čitanju) jednostavno prenesem sve ono što mi anđeli kažu, pokažu za nekoga. Sve je to energija koja se otvara ,od energetskog polja osoba, odnosa s drugima i sl. Anđeli daju savjete kako nadvladati neke neravnoteže, poboljšati sebe i sl. To na neki način istovremeno osjećam, čujem i jednostavno znam u tom trenutku. Događa mi se i da u svom tijelu osjećam senzacije koje osjeća ta osoba, ali to je trenutno i prođe (ne ostaje u meni). Osoba može postavljati i pitanja anđelima, ali često se dogodi da ni nema pitanja jer Anđeli već sami ukažu na ono bitno po što je osoba došla. Nakon ovih susreta dogode se divne stvari, od toga da su nestali i neki kronični bolovi, do rješavanja dugova, pokretanja poslova, izlazaka iz loših odnosa, kreiranje dobrih i sl.

Svaki od ovih susreta je jedinstven jer smo različiti, a opet slični smo i shvatila sam da iako različito reagiramo na život, svi u konačni imamo slične izazove. Opet na nama je da napravimo korak ka iscjeljenju, neki to učine vrlo brzo, neki su malo sporiji, a neki jednostavno nisu spremni. Naš je život u našim rukama, Anđeli ga ne mogu živjeti umejsto nas, ali ako im dopustimo, mogu nam pomoći u svemu.

Foto: Profimedia

*Foto: Profimedia

 6. Za vaše poruke koje prenosite kažu da su uopštene, što je karakteristično za vidovnjake. Kako takvim ljudima dokazujete da greše? Da li biste mogli da opišete neku konkretnu situaciju koja se vama desila, kada ste se obratili anđelu čuvaru?

Anđeoske poruke mogu djelovati uopćene, ali one su zapravo vrlo osobne. Posebno u individualnim susretima kada Anđeli češće otvaraju vrlo specifične situacije. Iako Anđeli poštuju intimu svake osobe i nikada nekoga neće izložiti onome što mu može biti neugodno u grupi i na radionicama se događaju vrlo specifične poruke i vodstva.

Ne dokazujem nikome ništa, prepuštam Anđelima da iznesu ono što je bitno za nekoga. Ono što se često događa i jako često čujem je – baš ste pogodili! To me uvijek nasmije, jer u ovome nema pogađanja, radi se o prepuštanju višem vodstvu. Osim toga kada nekoga dotaknete u srce, u njegovu intimu onda više ne trebate ništa dokazivati, a Anđeli naprave upravo to.

   

U mom životu ima puno konkretnih situacija s Anđelima i teško mi je izdvojiti neke kao posebne jer to živim. Mogu izdvojiti par s početka kada sam bila jako nesigurna i tražila mnoštvo potvrda, tako sam tražila svog Anđela da mi potvrdi svoje ime kojim mi se predstavio. Drugi dan ujutro na kavi, prvo što sam ugledala u novinama je bilo njegovo ime. Jedna situacija koje se rado sjetim je kada su mi pomogli popraviti printer. Printer je odbio suradnju, a bilo mi je nešto hitno i već sam kasnila. Na kraju sam zamolila anđele za pomoć, i printer se čudesno pokrenuo i sve se dogodilo kako treba. Dok sam polagala ispite na fakultetu, pomagali su mi u učenju, osvjetlajvali su mi stranice knjiga i samo te sam čitala i na kraju su pitanja na ispitima bila točno sa tih stranica.

Foto: Pixabay

*Foto: Pixabay

 Dovodili su me do točnih adresa i kad nisam imala navigaciju u autu i to više puta. Na samom početku, prije više od desetak godina najavljivali su mi sve ovo što radim danas, nisam im vjerovala niti sam to htjela, bila sam previše nesigurna u sebe. Upravo oni su me kroz sve ove godine bodrili, naučili me mnoštvo toga, povezali me s divnim ljudima, vodili do raznih tehnika samopomoći kao što je EFT kako bi iscijelila sebe, izgradila samopouzdanje da danas budem što jesam. Danas volim to što jesam. I hvala Bogu i Anđelima na tome.

(Izvor: Telegraf.rs)

Scroll to top