BalkansPress

Dobro došli!

Među ovih 12 Vorteksa imamo Bermudski trougao, Mohendžo-daro, pa čak i Antarktik. Skoro sve ove Vortekse karakterišu magnetne anomalije i abnormalni fenomeni.

Ono što našu planetu čini još sjajnijom je činjenica da je Zemlja obavijena velom misterije.

Stručnjaci još uvek ne razumeju bezbroj stvari o našoj planeti, a čini se da što više istražujemo, pojavljuje se još više pitanja.

 

Postoje određene tačke na Zemlji gde poznata fizika ne može biti primenjena. Tim oblastima “vladaju“ čudne energije koje su tamo prisudne još od pamtiveka. Obično označeni izuzetno čudnim pojavama, brojni nestanci su zabeleženi na nekima od tih mesta.

Ove Zemljine tačke se nazivaju vorteksima, lošim Vorteksima.

U ovom članku ćemo pogledati neke od tih misterioznih oblasti i gde se one nalaze na Zemlji.

Neke od nih izgledaju kao da su geometrijiski povezane.

Ova čudna mesta je označio biolog i pisac Ivan T. Sanderson, osnivač Društva za istraživanje neobjašnjenog i čudnog, jedan od najranijih sledbenika Čarlsa Forta.

 

Sanderson je pisao o Zemljnim vorteksima 1972. godine, u članku za Saga magazin pod nazivom “Dvanaest đavoljih groblja širom sveta,“ u kom je izneo nestanke brodova i aviona na globalnom nivou, ukazujući na 12 oblasti na Zemlji koje su se posebno isticale.

Iako su neke od njih možda manje poznate od drugih, skoro sve su okarakterisane magnetnim anomalijama i abnormalnim fenomenima.

Ono što je možda najvažnije, deset od ovih vorteksa koje je zapisao Sanderson se nalaze u tropskim podnebljima. Štaviše, pet vorteksa se može naći duž Severnog povratnika, dok se ostalih pet nalaze duž Južnog povratnika.

Još dva vorteksa se nalaze na Zemljinom Severom i Južnom polu.

Čudno, ovih dvanaest tačaka su na jednakom odstojanju i zajedno formiraju dvanaest temena ikosaedara.

Evo liste, bez nekog posebnog reda.

Bermudski trougao – svi znamo gde je Bermudski trougao, zar ne? Za one koji ne znaju, Bermudski trougao je slabo definisana oblast u zapadnom delu Sevrnoatlanskog okeana, koja formira trougao između Floride, Bermuda i Portorika.

 

Uskršnje ostrvo – gde se nalaze džinovske statue.

Severni pol

Južni pol

Karači – dom drevnog grada Mohendžo-daro. Smatra se jednim od najranijih gradova na Zemlji i to je oblast gde, prema brojnim autorima i istraživačima, nalazimo nultu tačku za detonaciju drevnog nuklearnog oružja.

Hamakulia – koja se nalazi istočno od Havaja. To je oblast koja je, prema rečima nekih istraživača, nekada bila dom visoko energetskog vulkana.

Đavolje more – južno od Tokija. Ova oblast je poznata po nestancima brodova i aviona.

Varton basen – oblast na Zemlji sa velikim dubinama i u velikoj meri neistražena.

Novohebridski rov – između ostrva Vanuatu i Nove Kaledonije. To je najdublja tačka za koju se veruje da ima preko 7.600 metara. Ko zna šta je tamo dole!

Magalitske ruševine Alžira – koje se nalaze južno od grada Timbuktu.

Južnoatlanska anomalija – oblast gde je, prema rečima istraživača, unutrašnji Van Alenov pojas zračenja ekstremno blizu površini Zemlje, što je jedna od mogućnosti zašto je taj region ima toliko anomalija.

Megaliti Zimbabvea – dom supermasivnih kamenih struktura. Nalaze se blizu područja pustinje Sahara gde se dešavaju misteriozni nestanci aviona.

Sanderson je verovao da je anomalna aktivnost koja okružuje ove oblasti možda prisutna zbog elektromagnetnih poremećaja izazvanih tokovima toplog i hladnog vazduha.

Kao što vidite, misterija povezuje sve gore navedene vortekse. Prema rečima autora i istraživača Dejvida Hačera “govorimo o inteligentnom geometrijskom obrascu po kom se, teoretski, organizuju Zemlja i njene energije – a možda i po kom se pozicioniraju i sveprisutne megalitne lokacije.“

(BalkansPress / Ancient-code)

Scroll to top