Muškarci i žene naselja Korićani kod Kragujevca poslednjih nedelja u grupama dežuraju od noći do jutra kako bi uhvatili fantoma koji ih svake večeri maltretira. On im lomi prozore i lupa o vrata, a kada ga meštani pojure on kao da u dva koraka preleće dvorišta i njive.

Kako kažu meštani fantom čeka da padne noć kako bi počeo sa zastrašivanjem. Neki nisu verovali u urbanu legendu sve dok fantom nije pokucao i na vrata njihovog doma. Trenutno se vodi diskusija o tome kako fantom izgleda da li je visok ili nizak, da li nosi masku ili ne. Meštani imaju različite interpretacije izgleda fantoma, zavisno od iskustva ili priča koje su čuli. 

Svi sa kojima je razgovarao Bulevar B92 tvrde da njive i dvorišta preleće kao munje. Jedno je sigurno, nikom nije lako kada padne noć.

 

Događaj koji je dodatno uterao strah u kosti meštana je klanje kokošaka. Jedna od meštanki više nije mogla da izdrži i pobegla je kod rođaka. 

“Čovek u crnom odelu bio je ispred mog prozora, i tog trenutka sam pobegla od kuće. Imao je masku na licu, mokrio je ispod prozora, ali sada ljudi svašta pričaju. Videli su ga da leti, videli sa bebeom u rukama. Ja u to ne verujem, mislim da neko hoće da nas plaši. Možda je neka sekta u pitanju“, ispričala je meštanka koja je želela da ostane anonimna. 

Priča ima više verzija, dok jedni smatraju da je u pitanju natprirodno stvorenje, drugi misle da je u pitanju sekta pod nazivom “Crna ruža“. 

Grupa meštana ga je pre par večeri jurila i umalo nisu pretukli pogrešnog čoveka, kako su nam ispričali.

 

 

 

(Izvor: bulevar.b92.net)

Scroll to top