BalkansPress

Dobro došli!

Jovan Tarabić, poslednji potomak čuvenih proroka Miloša i Mitra Tarabića, tvoraca Kremanskog proročanstva, preminuo je 2014. u svom rodnom selu Kremna, u 92. godini života.

Jovan se poslednji put u medijima oglasio 2012. godine kada je podsetio da originalni rukopis Kremanskog proročanstva nikada nije pronađen.

On se, tvrdio je ovaj poslednji potomak velike porodice proroka, nalazi zatvoren u jednoj flaši koja je zazidana u jednoj staroj kući u Užicu.

"Proročanstvo da će svi Srbi stati pod jednu šljivu izmislili su naši neprijatelji, ali su se grdno prevarili jer će Srbija ipak opstati uprkos svim nedaćama", govorio je tada sada pokojni Jovan.

On je, citirajući svoje vidovite pretke, ponovio da će Kruševac biti srpska prestonica, Carigrad pravoslavni, a Kosovo opet srpsko.

"Počeće opšti rat, ali Srbija u tome neće učestvovati, i svi će od Evrope do Amerike žuriti da dođu u našu zemlju da bi pronašli mir i sigurnost. Što se tiče opšteg rata, glavna bitka će se voditi između Rusije i Turske, i to na prostoru nekadašnjeg Carigrada. Al‘ naići će čovek s istoka na belom konju i sa plavim očima i kazaće: "Stoj narode, Bog na nebu, car na zemlji." Taj čovek biće ruski car koji će osloboditi sve pravoslavne i srpske zemlje", pričao je Jovan Tarabić.

Scroll to top