BalkansPress

Dobro došli!

O misterioznoj planini Rtanj kruže mnoge legende, a jedna od njih je i ova, koja je vezana za Drugi svetski rat.

Prema legendi, tokom Drugog svetskog rata Nemci su na Rtnju pronašli grčkog pastira koji nije znao kako je tu dospeo jer je nekoliko sati pre toga čuvao stado u rodnoj Grčkoj, ali to nije sve – mislio da je hiljadu osamsto i neka godina, a ne sredina 20. veka!

 

Dragoslav Milenović, koji živi na Rtnju, ubeđen je da je upravo na ovoj planina boravio egipatski bog Ra.

amun-ra-egipat- bog

„Sama kupola Rtnja je savršenstvo. Na Rtnju je obitavao bog Ra, to je kultura pre egipatske. Za boga Ra se veruje da je on egipatsko božanstvo.

Što je pogrešno!

rtanj- piramida

*Rtanj

Bog Ra je bio bog čitavog čovečanstva. Jedni su ga zvali Ra, drugi Mars… Boravio je na Rtnju, a tu je i sahranjen“, kaže Milenović, koji živi od Rtnja i za Rtanj.

Naučnici, fizičari, ljubitelji teorija zavere i novinari pohrlili su 21. decembra 2012. godine na Rtanj, gde su verovali da će dočekati smak sveta ili novi ciklus prema proročanstvima Maja.

 

Međutim, prema Milenovićevim rečima, u prostorije planine niko ne može da uđe.

„Rtanj je šupalj, kao i sve ostale piramide. U te prostorije ne može niko ući. Bilo ko da pokuša – stradaće. Kao i onaj ko radi nešto ružno protiv Rtnja“, ubeđen je on.

egipat- faraoni 1

Od 1934. do 1937. na vrhu Rtnja građena je crkva Svetog Georgija sa 12 pravoslavnih ikona, koja je kasnije srušena. Na ovoj planini, prema rečima ovog njenog stanovnika, ima i tople i hladne vode.

piramida- srbija- arilje

*Rtanj

„Drevni narodi su vodili vodu sa Rtnja do Sokobanje, Gamzigrada i Romulijane. I danas se mogu naći glinene cevi kroz koje je voda sprovedena.

Vremenom su se, usred tektonskih poremećaja, ti cevovodi prekinuli, pa se sada ta voda javlja u vidu izvora. Romulijana je imala podno grejanje od termalnih voda sa Rtnja. Sve je počelo ovde. Istina nije negde tamo, istina je ovde – na Rtnju“, zaključio je Milenović.

 

(Telegraf, BKTVNews)
Scroll to top