BalkansPress

Dobro došli!

"Gruener see" ili "Zeleno jezero" nalazi se na jugu austrijske provincije Stirije. Ono što ga čini posebnim je to što se u njemu krije jedna zanimljiva tajna.

Ono što ga čini posebnim je to što je na leto i u ranu zimu samo metar dubok i tada se oko njega nalazi - park! Ali, ovo jezero u blizini grada Tragos i planina Hohšvab postaje prava atrakcija na proloeće, kada sneg počinje da se topi.

Tada se nivo vode podiže, a park nestaje i postaje prava podvodna atrkacija koja privlači kampere i planinare širom sveta.

Drveće iz ovog parka se naviklo da bude pod vodom par meseci godišnje, a jezero tada dostiže dubinu od oko 12 metara. Dva ronioca rešila su da naprave podvodne fotografije ovog prelepog, kristalno čistog jezera koje u sebi krije živopisni pejzaž.

 

Ove fotografije su učestvovale i na raznim izložbama i takmičenjima i mnogi su se pitali kako je moguće da su uslikane u Austriji, jer podvodni svet i boja vode deluje kao da se ronioci nalaze na Maldivima.

- Mnogi su bili iznenađeni kada su čuli da su fotografije nastale u Austriji, a ne na nekom egzotičnom mestu. Ali, mi zaista imamo prelepe vodene pejzaže koji su često nepravedno zapostavljeni u odnosu na ostale lepote naše zemlje - rekao je kustos jedne izložbe fotografija u Austriji.

 

Scroll to top