Japan bi mogao da bude zbrisan sa lica zemlje usled masivne vulkanske erupcije do koje bi moglo da dođe u naredih 100 godina!

Nova studija tvrdi da bi ova masivna erupcija ubila skoro svih 127 miliona žitelja Japana, a do ovog sumornog predviđanja istraživači su došli nakon analize šema vulkana na ostrvu, piše Dejli mejl.

Oni tvrde da ovo predviđanje nije preterivanje i da bi prirodna nesreća mogla da zbriše ovu zemlju.

Istraživači sa Kobe univerziteta posmatrali su veliki vulkanski krater na ostrvu Kjuši, koji je u poslednjih 120.000 godina imao sedam erupcija.

Oni predviđaju da bi još jedna erupcija mogla da 7 miliona stanovnika ostavi ispod tokova lave, dok bi zapadni vetrovi mogli da veliki oblak pepela oduvaju i do drugih gradova.

Toksični oblak učinio bi obližnja ostrva opasnim za život, dok bi spasavanje 120 miliona ljudi koji žive u velikim gradovima bilo beznadežno.

Profesori Jošijuki Tatsumi i Keiko Suzuku izračunali su da šanse da u narednih 100 godina dođe do ovako katastrofalne erupcije iznosi 10 odsto.

Međutim, oni tvrde da ovu brojku ne bi trebalo ignorisati s obzirom da su šanse za veliki zemljotres takođe iznosile 12 odsto, a svega dan nakon iznošenja ovog predviđanja veliki zemljotres uništio je japanski grad Kobe 1995. godine, a život je izgubilo 6.400 osoba.

– Stoga ne bi bilo preveliko iznenađenje kada bi nas u narednih 100 godina zadesila velika vulkanska erupcija – navodi se u studiji.

 

(BalkansPress)

 

 

 

 

 

 

Scroll to top