Ilegalne borbe, kao iz filma “Fight club“, gde se muškarci golim rukama bore za glavnu nagradu od 40.000 dolara, poslednji put su organizovane u Vilimingtonu u Delaveru.

Organizatori i takmičari otvoreno priznaju da su borbe ilegalne, ali i da to ne sprečava brojne fanatike željne krvi da plate 100 dolara za ulaznicu i da se klade na ishod meča.

Borba se odvija u improvizovanom ringu koji je označen samolepljivom trakom. Jedina pravila su da nema ujedanja i da se protivnik ne sme šutirati dok je na podu.

 

 

Velika je sličnost između ovog ilegalnog kluba i filma "Fight Club" iz 1999. godine sa Bred Pitom. Grad Vilmington, u kome su se organizovale ove borbe, ima isto ime kao i grad u Kaliforniji koji je bio originalna lokacija za snimanje filma.

Deni Provenciano, organizator i rođak jednog njujorškog ganstera, kaže da je pokušao da legalizuje ove vrste borbe. Međutim, prema zakonima u Delaveru, svaki vid organizovane borbe je ilegalan.

 

 

 

Učesnici, sudije, organizatori i posmatrači rizikuju da dobiju novčanu kaznu od 1.000 dolara.

Poslednje borbe su se odigrale u jednoj automehaničarskoj radnji. Vlasnik lokala je priznao da je ustupio prostor nakon što ga je prijatelj pozvao i zamolio za uslugu.

On je takođe rekao da mu nije bilo svedeno da se toliki broj ljudi mota oko skupocenih automobila u radionici i koristi njegov toalet.

 

 

- Da sam znao koje će mi muke prirediti, nikad ne bih pristao na to - požalio se vlasnik radionice.

 

 

 

(Izvor: Blic.rs)

 

 

 

 

Scroll to top