Šuma u Rusiji, u okolini Sankt Peterburga, večan je spomenik na strahote Drugog svetskog rata. Ono po čemu se ova šuma razlikuje od drugih je što se drveće u njoj bukvalno sjedinilo sa šlemovima, granatama i drugim odbačenim oružjem za vreme borbi u ovom ratu.

Ove slike vojne opreme iz Drugog svetskog rata koje je progutalo drveće u jednom predelu Rusije, koje se zove Nevski Pjatačok, služe kao simboli koji nas podsećaju na strahovite posledice Drugog svetskog rata.

 

Većina opreme predstavlja rusko oružje koje se koristilo tokom borbi mada postoji i nemačko oružje, koje se koristilo za strašnu opsadu Lenjingrada.

Tom prilikom poginulo je 260.000 vojnika Crvene armije pokušavajući da oslobodi Lenjingrad, a 160.000 nemačkih vojnika je poginulo pružajući otpor.

Po ovim slikama vidimo da su rat i priroda nedvosmisleno u suprotnosti, da vreme leči sve rane, ili da nas priroda neće  zaboraviti.

Ove kacige, najverovatnije su pripadale sovjetskim vojnicima i pale su tokom pucnjave, kada su ova drveća bila samo mlade stabljike.

Na slici sa leve strane vidimo granatu (potencijalno, jos uvek aktivnu) koja viri iz drveta, a na slici desno vidimo lopatu vojnog inženjera zarobljenu u drvetu.

Na ovoj slici se vidi granata, poljskog topa 75mm, koja viri ispod nabora kore na drvetu.

(Izvor: srbijadanas.com)

Scroll to top