Kako Noizz ekskluzivno saznaje Beli Preletačević će biti kandidat na predstojećim predsedničkim izborima.

 

Na osnovu prepiske između Preletačevića i njegovog berberina, u čiji je posed Noizz ekskluzivno došao, jasno je da će u trku za šefa države da se uključiti i predsednik stranke Sarmu Probo Nisi, koja je na lokalnim izborima u Mladenovcu osvojila 22 odsto glasova.

*Foto: Privatna arhiva / Noizz.rs

Kako saznajemo iz izvora u toj stranci, upravo mu je razultat na lokalnim izborima dao vetar u leđa. Za kandidaturu se odlučio i zbog toga što se opozicija nije ujedinila, jer je puno "kompleksaša koji hoće da budu predsednici".

*Foto: Privatna arhiva / Noizz.rs

Međutim, nisu svi u SNP-u saglasni s tom odlukom. Njoj se pre svega protivi njegov prvi saradnik Prilepak.

- Ukoliko se oni uskoro ne dogovore moguće je i raskol u SNP-u. Preletačević je pokušao da privoli Prilepka, pozivajući se na njihovo prijateljstvo još iz detinjstva. Pošto to nije upalilo, ponudio mu je mesto šefa kampanje, kao i mesto gradonačelnika Beograda, ali se on još uvek nije izjasnio - kaže izvor blizak vrhu SNP-a.

 

*Foto: Privatna arhiva / Noizz.rs

Da u stranci nisu svi saglasni vidljivo je i iz prepiske do koje smo došli, ali to ne obeshrabruje Preletačevića. Ono što njega za razliku od drugih kandidata ne može da iznenadi jeste kandidatura stranačkih kolega, jer je Prilepak ipak svestan da ne bi imao uspeha i da bi takav potez naštetio državi, objašnjava naš izvor.

(Noizz.rs)

Scroll to top