LIMUZINA, ćevapčići, tamburice, striptizete i tenk - sve su to zahtevi muškaraca pred ženidbu koji dolaze u Beograd da provedu poslednje "slobodne dane".

Na momački provod u Beograd obično doputuje oko 15 mušaraca, koji zakupe vilu i imaju samo jednu želju - da se provedu. Međutim, nisu svi isti, jer Šveđani, Turci, Poljaci, Hrvati ili Izraelci ne doživljavaju provod na isti način.

- Muškarci nemaju mnogo ideja, osim kada je reč o noćnom provodu, pa od moje kreativnosti zavisi koliko će novca potrošiti - kaže Rada Stevanović iz agencije "Gou 2". - Svima je zajedničko to što su fascinirani lepotom naših ljudi i ljubaznošću na svakom koraku. Oduševljeni su cenama i kvalitetom usluge koju dobijaju. Većina traži samo vilu, limuzinu i noćni provod, a ja im osmislim program posle kojeg odu kući zaljubljeni u Beograd.

 

Tako je, recimo, drugarima švedskog mladoženje Rada predložila da igraju babl fudbal u zorb balonima, da skijaju na vodi, igraju odbojku na pesku, voze kajak... Sutradan ih je vodila da voze tenk i ručaju kod domaćina u dvorištu. Jednom mladoženji je spremila iznenađenje u noćnom klubu - da sat vremena bude di-džej, druge je vodila na pejntbol, a treće na karting.

Međutim, sve ih vodi na srpsku hranu u Skadarliju ili u tradicionalne restorane poput "Male kolubare", gde im, dok jedu ćevapčiće, tamburaši pevaju "Ružo rumena". U tanjire im sipa ajvar, ljutenicu, uštipke i sva ostala jela čiji nazivi ne mogu da se prevedu na engleski jezik. Sutradan ih vodi u "fensi" restorane, da im pokaže zašto se Beograd smatra Njujorkom na Balaknu, koji je mnogo jeftiniji, ali i bezbedniji grad.

- Pošto su obično umorni od noćnog provoda, predveče im zakupim jahtu, da u suton slušaju laganu muziku i piju vino na pramcu - kaže Rada. - Ženama koje dolaze da proslave "devojački vikend" na takvoj jahti, dovedem mornara koji u jednom trenutku izvede striptiz. Žene su potpuno drugačije od muškaraca i znaju šta žele: limuzinu, čas plesa oko šipke i dosta smeha.

Muškarci tokom "momačkog vikenda" sve vreme nose majice "igra je završena". Mladoženjino društvo voli i da se kostimira na teme "Igre prestola" i "Ratova zvezda", a devojke nose rajfove sa ušima mace, ogrlice i prstenje u koje se sipa rakija.

I muškarci vole striptiz, pa čak i izraelske mladoženje, ali isključivo petkom. Izraelci traže košer hranu, ali vole da se kockaju. Turci vole provod, da igraju i pevaju, ali ne piju alkohol. Da se kockaju, vole i jedni i drugi. Poljaci takođe dođu u lud provod, ali ih zanima sve o istoriji Srbije. Englezi zaista vole da piju, a Italijani su najveseliji.

- Vikend pred venčanje različito doživljavaju žene i muškarci - ističe Rada. - Dame dođu da se provedu, a muškarci se ponašaju kao da je "sudnji dan", puno troše i hoće sve da probaju i rade.

HRVATICE U PROVODU

DEVOJKE iz Hrvatske vole da poslednji slobodan vikend provedu u Beogradu, a imaju specifičan način zabave.

- Ne doteruju se uopšte, vole krstarenje uz šampanjac i stripere, slušaju Severinu i insistiraju na tome da idu u provod tamo gde se pevaju narodnjaci - kaže Rada. - Sutradan traže kasni doručak i "fensi" restorane gde mogu da posmatraju naše žene i muškarce. Generalno, kažu da su naše žene doterane, a da su srpski muškarci mnogo zgodniji i muževniji od hrvatskih.

(Izvor: Vecernje novosti.rs)

Scroll to top