BalkansPress

Dobro došli!

Fotografija koja je nastala na Badnje veče, ispred crkve Sveti Nikolaj u selu Aleksandrovac, u braničevskoj opštini Žabari, zaprepastila je mnoge!

Ono što je oko kamere zabeležilo, prosto je neverovatno. Verujući su se na ovaj prizor samo prekrstili i pomolili, a i oni koji ne veruju nisu ostali ravnodušni.

 

Fotografija je nastala tokom paljenja badnjaka ispred ove crkve, a u gornjem desnom uglu, tik uz zid svetinje, vidi se razjapljena čeljust nekakve prikaze, koja uzmiče pred plamenom koji izlazi iz badnjaka.

Na njoj se vidi neobičan lik u dimu od badnjaka, koji se uzdiže ka crkvi. Oko vatre okupljen narod, koji je došao da se pomoli i svečano dočeka najradosniji hrišćanski praznik – Božić.

Na licu koje se pomalja u dimu, a koje ljudsko oko u prvi mah nije moglo da vidi, ali kamera jeste, vide se grč i bol i nazire nekakav urlik.

Aleksandrovački vernici tvrde i čvrsto veruju da je te večeri njihov sveštenik Ivica Kalinović, jerej aleksandrovački, snagom molitve razobličio zlu silu i oterao je pred dolaskom praznika Hristovog rođenja – Božića.

(BalkansPress / Kurir.rs)

Scroll to top