BalkansPress

Dobro došli!

Ronioci koji rade za CIA istražuju nepoznatu lokaciju u Kolumbiji.

Nekadašnji agenti CIA su navodno pronašli jednu od podmornica koju je narko bos Pablo Eskobarkoristio za krijumčarenje kokaina, prenosi Dejli Mejl.

 

Eskobar je koristio podmornice za transport kokaina iz Kolumbije u Portoriko, nakon čega je pošiljku prevezao na kopno u SAD.

Ako je ovo ta podmornica, ona bi mogla da sadrži tragove koji bi konačno mogli da otkriju gde se nalazi njegovo bogatstvo vredno 57 milijardi evra.

Ronioci koji su radili za CIA istražuju nepoznatu lokaciju u Kolumbiji, prenosi The Sun.

*Foto: Profimedia / AFP

Kanal Discovery ih prati na tokom njihove ekspedicije u kojoj traže novac poznatog narko bosa.

Na snimku se vide bivši agenti Dag Lauks i Ben Smit kako rone, ali ne pronalaze ništa što bi moglo da bude vredno.

 

Podvodne kamere prikazuju morsko dno, gde su agenti pronašli metal i neku kutiju, ali bez ikakvih indicija da se u blizini nalazi gotovina.

Međutim, grupa zaključuje da bi nakon pomeranja olupine ipak mogli da pronađu ono što traže.

*Foto: Profimedia / Caters News

Pablo Eskobar je bio poznati narko bos iz Kolubije. Vodio je kartel Madelin koji je tokom 80-ih godina čak 80 odsto kokaina uvoziu u SAD. On je svoju kriminalnu karijeru započeo kao tinejdžer na ulicama Medelina, kada je prodavao krijumčarene cigarete i krao automobile.

Potom je prešao na trgovinu kokainom tokom 1970-ih godina, a posao je bio toliko uspešan da je morao da kupi čak 15 aviona i šest helikoptera kako bi svoju robu prevezao u SAD.

Pablo je u svojim najboljim danim zarađivao čak 420 miliona dolara nedeljno i skoro 22 milijarde dolara godišnje.

Godine 1989. magazin Forbs ga je proglasio za sedmog najbogatijeg čoveka na svetu. Mnogi su na njega gledali kao na Robina Huda jer je pomogao siromašnima u Kolumbiji i pravio je stanove za beskućnike.

*Foto: Wikimedia / Steve Murphy

Ubijen je 1993. godine, kada je pokušao da pobegne od vlasti preko obližnjih krovova sa svojim telohraniteljem, koji je takođe ubijen.

Mnogi tvrde da je Eskobar počinio samoubistvo nakon što je većinu svog bogatstva sakrio na nepoznate lokacije, a veći deo tog novca nikada do sada nije pronađen.

Godine 2009. pronađeno je osam miliona dolara u skrivenom kompleksu izgrađenom u džungli, gde su bile i fabrike kokaina.

Pogledajte video:

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top