Kada Lisa ćerki zabrani nešto, Demi počne da je gađa predmetima, čupa, udara rukama i nogama, zbog čega je zatražila pomoć svoje majke Šeron.

Lisa (29) iz Birmingema je samohrana majka koja živi sa svojim roditeljima i šestogodišnjom ćerkom Demi. Njen najveći problem je što njena ćerke ima česte ispade besa, stalno je tuče i ne plaši se nikoga.

 

Kada Lisa nešto zabrani ćerki, Demi počne da je čupa, gađa predmetima, udara rukama i nogama, zbog čega je zatražila pomoć majke Šeron. Baka u situacijama izliva besa deluje kao tampon zona kako bi svoju ćerku spasila od šestogodišnje unuke.

Lisa je imala težak porođaj, a ona i njena ćerka su zamalo umrle. Međutim, mama nikada nije ćerku krivila za to i nije joj pokazala svoj bes, niti veliku strast i požrtvovnost.

Iako je Demi često tukla svoju majku, Lisa se uvek trudila da reši situaciju i da udovolji ćerki, koja je imala bipolaran poremećaj. Čak je i sama Demi svesna "loše Demi" koja je, kako ona kaže, "strašna."

- Osetim je kao da mi izlazi iz rupe iza glave i želi da zgrabi i prebije mamu. Želim da je nema, ali ja jednostavno ne mogu da je sklonim - rekla je devojčica.

Pošto je situacija već postala ozbiljna, Lisa je potražila psihološku pomoć od Laverne Antrobus, voditeljke TV emisije "Nasilno dete, očajni roditelji".

 

Laverna i njena ekipa počeli su da posmatraju porodicu, a nakon šest nedelja terapije Demi se promenila.

Prvi problem, prema njenim rečima, je taj što Demi nije znala ko joj je glavni autoritet, mama ili baka, a kažnjavala je svoju majku jer joj mama nije uzvraćala.

Laverna je zamolila baku da se više ne meša između njih, jer mama mora da pronađe način da devojčici bude autoritet, ali i da joj pokaže svoje pravo lice.

POGLEDAJTE: Ko je kriv kad dete 8 sati "demonskim kricima" muči putnike u avionu? (VIDEO)

Posle nekoliko nedelja terapije, Lisa je naučila da pred ćerkom mora da bude otvorenija i da pokazuje svoja osećanja. I najvažnije, Lisa mora da nauči bolje da pregovara kako bi uspela da spreči njene napade besa.

Majka je pokazala Demi da nema razloga da se ljuti na nju i da je ona glavna, a baka se više nije mešala. Devojčica je uspela da "lošu Demi" stavi pod kontrolu.

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top