Nakon što je Tramp porukom na Tviteru zapretio Rusiji, ponovo je počela da se spominje opasnost od Trećeg svetskog rata.

Nakon što je Donald Tramp porukom na Tviteru zapretio Rusiji, ponovo je počela da se spominje opasnost od Trećeg svetskog rata, a ljudi su počeli da razmišljaju kako da se spreme za najgore.

Osim što biste verovatno voleli da se nađete na nekoj sigurnoj lokaciji, važno je i da znate kako da se opremiti zalihama hrane za slučaj nestašice.

Postoje stvari koje je bitno znati pre nego što krenete sa stvaranjem zaliha.

 

Nemojte se oslanjati na svoj frižider ili hladnjaču, piše portal "Skilled Survival", jer vam neće puno značiti u slučaju nestanka struje. Trebalo bi da se usredotočite na kvalitetnu, dehidriranu hranu i na hranu koja ima dugačak rok trajanja i konzerve.

Bitno je proceniti koliko je hrane na dnevnoj bazi potrebno svakom članu porodice i osigurati da je ima dovoljno, a bitno je i da se pobrinete da bude raznovrsna. To vam se možda ne čini toliko bitnim, ali u takvoj situaciji ne želite dodatno mučiti članove svoje porodice terajući ih da svaki dan jedu istu hranu.

Takođe birajte hranu koju je lako jesti direktno iz pakovanaj i koja ne zahteva dodatnu termičku obradu.

*Foto: Pixabay.com / Ako izbije Treći svetski rat, ova hrana može da vam spasi život

Koja hrana bi se hrana svakako trebala naći u vašim zalihama za hitne slučajeve:

1. Konzervirana tuna ili losos

Bogati su proteinima i zdravim masnoćama, a možete ih jesti direktno iz konzerve. Ako vam ostane nakon obroka, ipak ćete morati da je držite na hladnom, ali uvek jednu konzervu možete podeliti s nekim ako vam je previše.

 

2. Pirinač

Visoko je kaloričan i ima mnogo proteina, vitamina i minerala. Može dugo das stoji, ali problem je što zahteva kuvanje.

*Foto: Pixabay.com / Ako izbije Treći svetski rat, ova hrana može da vam spasi život

3. Pasulj

Suvi pasulj je relativno jeftin i lako ga je čuvati, a ima i prilično dugačak rok trajanja. Za razliku od konzerviranog pasulja, možete ga čuvati u velikim količinma.

 

4. Orašasti plodovi

Birajte nesoljene verzije orašastih plodova jer ne želite da vas učine žednima. Kikiriki, bademi, suncokretove semenke i slično imaju mnogo vitamina i pristojnu količinu proteina, a nisu teški za prenošenje.

*Foto: Pixabay.com / Ako izbije Treći svetski rat, ova hrana može da vam spasi život

5. Maslac od kikirikija

Zbog velike količine proteina i masnih kiselina, već i male količine maslaca od kikirikija mogu vas održati u životu nekoliko dana.

6. Energetske pločice i čokoladice

Ovo mogu biti brzi izvori energije, prilično su kalorični, a svakako će vam njihov slatki ukus podići i raspoloženje.

*Foto: Pixabay.com / Ako izbije Treći svetski rat, ova hrana može da vam spasi život

7. Suvo meso

Osim što je lakše za transport, ne kvari se ni približno brzo kao sveže meso, a osiguraće vam mnogo energije.

8. Instant kafa

Kafa vam se možda neće naći na listi prioriteta, ali ako ste navikli da je pijete mogli biste se suočiti s kofeinskom krizom ako naglo prestanete. U ovakvim situacijama draže će vam biti da preskočite dodatni umor, letargičnost i glavobolje. Osim toga, kafa će verovatno biti luksuz, pa ćete uvek moći da je zamenite za nešto potrebnije.

 

(BalkansPress / Index.hr)

Scroll to top