BalkansPress

Dobro došli!

Članovi planinarskig kluba "ERE" iz Užica dobro su se prepali kad su se sreči oči u oči sa zmijom od preko dva metra. Fotografija nastala tom prilikom najbolje govori o tome koliko je bio jeziv prizor kada su naišli na preveliku zmiju.

Slobodan Stefanović, načelnik za akcije i vodič izleta, pohoda i ekspedicija objasnio je za portal uziceoglasnatabla.com kako je fotografija nastala i kako je reč o zmiji koja nije otrovna.

 

- Sreli smo je u Asanovom selu iznad doline Studenice kod mesta Devići, opština Ivanjica, ispod vrha Crepuljnik prilikom planinarskog uspona članova Planinarskog kluba ERA iz Užica. Zmija je bila u neposrednoj blizini jedne od napuštenih kuća. Kako se u našim selima povećava broj napuštenih kuća, tako se povećava i broj ovakvih primeraka u njihovoj blizini. Od 13 kuća u Asanovom selu, 11 je napušteno. Možda je prevelika, ali je to samo smuk koji nije otrovan.

*Foto: uziceoglasnatabla.com

 

Podsetimo, od otrovnih zmija u Srbiji prisutni su šarka i poskok, a ovaj video iz užičkog sela Volujac uplašio je mnoge. Na videu od 31. maja 2017. godine vidi se kako se u malinjak uvukla ogromna zmija, a mnogi koji su pogledali ovaj video, nazvali su je "užička anakonda".

Scroll to top