Policija je ostala u šoku posle otkrića da je Fatima Otman (52), žena sa invaliditetom koja je preminula od srčanog udara sakupila pravo malo bogatstvo prosjačenjem na ulicama Bejruta.

Naime, Fatima je pronađena u napuštenom automobilu sa kesama gotovine u kojima je bilo 3.300 dolara. Ipak, iznenađujuća je činjenica da je ova prosjakinja, koja nije mogla da koristi ni ruke ni noge posle povreda koje je, navodno, zadobila u građanskom ratu, na računu u banci imala 1,1 milion dolara ušteđevine.

 

Portparol policije Jozef Musalem rekao je da je gospođa Otman umrla od srčanog udara, kao i da se njena smrt ne može smatrati sumnjivom. On je dodao da je "veliko iznenađenje" da je prosjačenjem uspela da stekne toliko bogatstvo.

Prema pričama lokalnog stanovništva, Fatima Otman postala invalid posle povreda koje je zadobila tokom Libanskog građanskog rata.

Postala je poznata kada je fotografija, na kojoj joj libanski vojnik daje vodu iz flašice, postala viralna. Vojnika je, posle toga, pohvalio njegov komandant zbog iskazivanja "saosećajnosti i čovečnosti".

Policija je posetila Fatiminu porodicu koja živi u gradu Ain Al Zahab u severnom Libanu, gde će Fatima biti i sahranjena. Oni su takođe ostali u šoku posle otkrića Fatiminog bogatstva.

Scroll to top