BalkansPress

Dobro došli!

Niz novih istraživanja su otkrila šta sve dužina domalog prsta kaže o muškarcu. Ovo su karakteristike koje otkrije pogled na njegov dlan.

Studija Mek Džil univerziteta je pokazala da muškarac čiji je domali prst duži od njegovog kažiprsta spada u ljubaznije i saosećajnije osobe od onih čiji je drugi prst duži od četvrtog.

Studija je trajala 20 dana, sprovedena je na 155 muškaraca i pokazala je da su muškarci sa dužim domalim prstom spremniji na kompromis, da se više smeju i da radije dele komplimente drugima.

Ta razlika između kažiprsta i domalog prsta može da ukaže i na nivo testosterona kojem je muškarac bio izložen u majčinom stomaku, pokazala su ranija istraživanja.

Duži domali prst ukazuje na veću količinu testosterona.

 

 

 

PROMISKUITET

Muškarci sa dužim domalim prstom od kažiprsta su promiskuitetniji, pokazala je zajednička studija Odeljenja eksperimentalne psihologije na Univerzitetu u Oksfordu i Univerzitetu u Nortumbriji. Studija je objavljena ovog meseca.

RAK PROSTATE

Muškarci čiji je kažiprst duži od domalog prsta imaju tri puta manje šanse da obole od raka prostate, pokazala je petnaestogodišnja studija u kojoj je učesvovalo 4.500 muškaraca.

Naučnici Univerziteta u Varviku i Instituta za istraživanje kancera istakli su da prsti mogu da budu odličan metod ispitivanja podložnosti neke osobe na rak.

ATRAKTIVNOST

Žene atraktivnijim smatraju one muškarce čiji je domali prst duži od kažiprsta, atraktivnijim i za kratke veze i za vezu za čitav život.

To je pokazala studija iz 2009. godine, u kojoj je 49 muškaraca bilo izloženo ženskoj proceni.

BOGASTVO

Duži domali prst od kažiprsta može da dovede do bogastva jer su muškarci sa ovakvim prstima spremniji na  rizike, težak rad i ne prihvataju ne kao odgovor. Zbog takvog načina života vremenom dođu do velikih zarada.

To je pokazala studija Konkordija univerziteta u Kanadi spovedena na 415 muškaraca.

SEKSUALNOST

Muškarci sa dužim kažiprstom od domalog prsta mogu da budu homoseksualne orijentacije, pokazalo je nekoliko studija.

Kod žena je obrnuto, one sa kraćim kažiprstom mogu da ispolje homoseksualne sklonosti, muškarci sa kraćim kažiprstom su najvećem broju slučajeva heteroseksualci.

Studija iz 2011. koja je objavljena u " Asian Journal of Andrology" kaže da muškarci sa kraćim kažiprstom od domalog prsta imaju veći penis. Studija je obuhvatila 144 pripadnika jačeg pola, koji su imali neki oblik operacije penisa na "Gachon University Hospital" u Južnoj Koreji. 

Zato sledeći put pogledajte njegove ruke i procenite ga.

(Zena.Blic.rs)

 

 

Scroll to top