Neobičan udes koji se desio u gradu Guiyang u kineskoj provinciji Guizhou – rastužio je srca korisnika interneta širom sveta.

Mali dostavni trocikl udario je u zadnji deo skupog Rols Rojs Gousta. Početna cena Gousta u Kini je 4,2 miliona juana, pa je jasno da su i najsitnije popravke izuzetno skupe. A to je kamen oko vrata za vozača tricikla jer prema kineskim propisima onaj ko udari u zadnji deo drugog vozila po automatizmu je krivac za udes.

 

PROČITAJTE: Uznemirujuća scena iz NOVOG SADA! ZAUSTAVIO JE CRNI MERCEDES, PA PRIŠAO DRUGOM AUTU: Počela je prepirka, a onda UDARCI!

Da stvar bude gora, vozači dostavnih trokolica obično nisu osigurani, niti na ličnom niti na nivou kompanije, pa iz vlastitog džepa moraju podmiriti štetu koju naprave. Postoje mnoge tužne priče o vozačima trocikala, bicikala i mini-kombija koji su bankrotirali nakon sudara. Javnost je tražila nove zakone u cilju zaštite tih ljudi, ali do sada bez rezultata.

Zato ne čudi da je vozač trocikla plakao kao malo dete nakon sudara, iako oštećenja na Rols Rojsu izgleda minimalno. Međutim, čak i mala popravka košta nekoliko godišnjih plata siromašnog vozača trokolice.

(BalkansPress / espreso.rs)

Scroll to top