Prema analizi Ekonomist intelidžens junita (EIU), najbolji grad za život je Beč!

Sa druge strane, najmanje pogodan za život je ratom razoreni Damask u Siriji, prenosi The Guardian.

Beč, nekadašnja prestonica velikog carstva, ima mnogo zelenih površina, jezera sa popularnim plažama i vinograda sa pogledom na grad. Javni prevoz je jeftin i efikasan.

 

Urednik istraživanja Roksana Slavčeva je rekla da je u Beču stopa kriminala veoma niska.

"Dokazano je da je Beč jedan od najsigurnijih gradova u Evropi", istakla je ona.

PROČITAJTE: MNOGE DA SE POSTIDE ZBOG NJE Ona je supruga omiljenog srpskog sportiste, ali NIJE KAO DRUGE ŽENE FUDBALERA (FOTO)

U ovogodišnjem izveštaju istraživačke službe britanskog lista Ekonomist, Beograd se našao na 82. mestu, dok je od gradova u državama regiona najbolje rangirana Budimpešta, na 34. mestu, dok se Sofija u Bugarskoj našla na 79.mestu.

Comfortably numbs.....#danubio#vienna#river#beach#summe2018

A post shared by Nasci73 (@oropiu_voghera) on

Među prvih 10 gradova pogodnih za život su Melburn, Osaka, Kalgari, Sidnej, Vankuver, Tokio, Toronto, Kopenhagen i Adelejd.

Faktori koji utiču na rangiranje 140 gradova su, između ostalog, politička i socijalna stabilnost, bezbednost, zdravstvena zaštita i obrazovanje.

PROČITAJTE: Sin Dragan je bio lud za njom: Kada vidite kako danas izgleda Olja nećete moći da skrenete pogled sa nje

Među preostalih deset najlošijih gradova za život su Daka, Lagos, Karači, Alžir, Dakar, Harare, Tripoli. Kriminal, terorizam i rat su faktori koji su uticali na to da ovi gradovi budu loše rangirani, navodi se u analizi.

(BalkansPress / bizlife.rs)

Scroll to top