Žena koje je 1976. optužena za ubistvo u Nevadi u petak je oslobođena krivice posle 30 godina provedenih iza rešetaka. Ona je sama priznala zločin i bila je voljna da provede život u zatvoru.

Keti Vuds, koja danas ima 64 godine, osuđena je u dva odvojena postupka 1980. i 1985. godine za ubistvo 19-godišnje Mišel Mičel, studentkinje Medicinskog fakulteta Univerziteta Nevade.

PROČITAJTE: JOŠ JEDNA TRAGEDIJA KOD PANČEVA: Devojčica (4) se udavila u bazenu u dvorištu kuće!

Mišel Mičel je nestala 24. februara 1976, nakon što se njen “folksvagen buba” pokvario blizu univerzitetskog kompleksa. Njeno telo je nađeno nekoliko sati kasnije u obližnjoj garaži. Ruke su joj bile vezane na leđima, a vrat prerezan.

 

Sve zbog bolje sobe

Keti Vuds se u to vreme lečila u bolnici za mentalno obolele, pa je tri godine nakon ubistva devojke priznala zločin, pošto su joj obećali bolju sobu. Protiv nje je pokrenut postupak u Rinou, kada je prvi put osuđena.

U septembru prošle godine, njen advokat Mejzi Pjuzik izjavila je da je njena klijentkinja decenijama nakon toga poricala ubistvo.

Novo suđenje je održano 1985, ali je Keti i tada proglašena krivom.

“Ne krivim organe krivičnog gonjenja u prvoj istrazi, tužilaštvo, niti dve porote koje su Keti Vuds proglasili krivom”, rekao je Kris Hiks, tužilac Okruga Vošo na konferenciji za novinare održanoj u zgradi Suda u Rinou.

“Svi su oni bili suočeni sa teškim i tragičnim nerešenim ubistvom i imali su dokaze o priznanju osobe koja je stanovala u tom kraju u vreme ubistva", istakao je on.

 

Rešenje misterije

Keti Vuds je u septembru prošle godine puštena na slobodu nakon obavljene DNK analize opuška cigarete nađenog na mestu ubistva koja je pokazala da se genetski materijal poklapa sa DNK materijalom muškarca - Rodnija L. Halbouera (66), koji je početkom prošle godine premešten iz zatvora u Nevadi u Oregon zbog zločina počinjenih u toj državi.

PROČITAJTE: EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO: Ćerka i sin poznatog srpskog političara uhapšeni zbog SVIREPOG UBISTVA ŽENE

Prema rečima Pjuzikove, Keti je trenutno kod brata i njegove žene u Južnoj Kaliforniji.

“Presrećna je. Ovo je verovatno najbolji dan u njenom životu zato što sada zna da je najzad gotovo", izjavila je advokatica u petak.

Scroll to top