Prete i njenoj ćerki.

Medicinska sestra iz američke savezne države Ajdaho, 29-godišnja Kejt Smol, u slobodno vreme strastvena je lovkinja, a na Instagramu je prati 27.000 ljudi, s kojima ona ponosno deli fotografije svog plena.

 

Najveći koji je svojedobno "pao" od njenog metka bio je medved teži od 150 kilograma.

Kejt kaže kako ju je s lovom pre desetak godina upoznao njen očuh i ona se "odmah zaljubila".

 

-Volim apsolutno sve - taj osećaj avanture, strateško planiranje, proces ubijanja životinje koji iskušava moju snagu i izdržljivost, ali ujedno mi daje nezaboravne uspomene... Rasporiti plen i posle od njega dobiti meso - to je ono u čemu istinski uživam - izjavila je ova Amerikanka.

Kejt dodaje kako od svojih lovina iskoristi apsolutno sve, ne konzumira jedino vučje meso jer ono, objašnjava, ipak nije pogodno za ljude, barem što se hrane tiče.

 

-Kožu i glave prepariram - izjavila je ponosno 29-godišnja medicinska sestra, koja je u srećnom braku i ima jednogodišnju ćerkicu.

-Nikad nisam ubila životinju iz zabave, lovim ih isključivo zbog njihova očuvanja i hrane - dodaje Kejt.

 

No zbog ljubavi prema lovu ona svaki dan dobiva brojne pretnje - neki žele da je ubiju, a ima i onih koji bi se okomili čak i na njenu devojčicu.

-Osim smrću, prete mi i silovanjem, ali nastojim to sve da ignorišem. Samo želim dadokažem ljudima da lov nije rezervisan isključivo za muškarce. Nadam se da će mi se u njemu pridružiti što više žena - zaključuje Smol.

(BalkansPress / Izvor: Jutarnji.hr)

Scroll to top