Blagoje Stojković iz zaseoka Planinica kod Devića u opštini Ivanjica imao je bliski susret sa mečkom. Kada se u šumi ispred njega potpuno neočekivano izdigla ova ogromna životinja, zaledio se od straha!

PROČITAJTE: MAJKA MONSTRUM pretukla svoju bebu pa izašla sa dečkom: Komšinica se srušila pred jezivim prizorom (FOTO/VIDEO)

Naime, Blagoja je komšinica poslala u šumu da proveri gde su zakopali kravu, da je možda ne jede divljač. On je, međutim, malo zalutao, 20 metara od tog mesta gde je zakopana krava. Potom se nakašljao, a onda se uzdigla mečka na zadnje noge! A meče je pobeglo.

Kaže da u takvim trenucima nema mnogo razmišljanja, te da bežiš kuda te noge nose.

Ništa od onih simpatičnih priča da se treba praviti mrtav, jer tad ti se čini da ćeš biti stvarno mrtav ako se ukočiš. Zato, trk!

 

I dok je on prestravljen bežao na jednu stranu, mečka sa mečetom uputila se u suprotnom smeru. Kaže, imao je sreće jer nije bila gladna. Prethodno je iz rupe iskopala uginulu kravu od 600 kilograma i od nje ostavila samo velike kosti, gornju vilicu, rogove i kožu. I to u roku od samo 6-7 dana je zver sve pojela.

Da je drugačije, ko zna šta bi se dogodilo, piše Infoliga.

Blagoje kaže da mu ovo nije prvi bliski susret sa krvoločnom životinjom.  Pre par meseci takođe je naišao na mečku koja je od njegovog krika pobegla. Najgore je, kako kaže, što je u takvim trenucima goloruk,  svestan da se nema čime braniti ukoliko krene na njega.

      

Meštani podgolijskih sela najviše strahuju da bi mečka mogla suviše da se približi kućama, a zebnja ih hvata svakodnevno kada decu pošalju u školu.

(BalkansPress / Izvor: Telegraf.rs)

Scroll to top