Domaći, a i svetski mediji danas pišu o Zorici Rebernik (67) koja živi u Brezi nedaleko od Tuzle. Zorica je za N1 televiziju ispričala priču o svojoj neverovatnoj ljubavi prema crvenoj boji i ona sada obilazi svet, dok se ona ponosi novim nadimkom: "Crvena dama iz Bosne".

Zorica, naime, kaže da je u svojoj 18. godini shvatila da obožava crvenu boju i da želi da živi okružena njom. Svoj plan sprovela je u delo doslovno. Tako je već decenijama svaka sitnica u njenoj kući crvene boje - od otirača i metle, preko zidova, tanjira i šoljica, a došlo je dotle da je podigla i nadgrobni spomenik za sebe i supruga u ovoj boji.

Jedini detalj u njenoj i Zoranovoj kući koji nije crvene boje je radijator, i to samo jedan. Zorica je posle mnogo molbi svog supruga popustila i dopustila da on ostane beo.

 

- Kada sam napunila 18 ili 19 godina dobila sam snažnu želju da nosim crveno - rekla je Zorica za Rojters, dodajući da joj ova boja daje osećaj snage i moći.

Zorica je inače učiteljica u penziji, a dok je radila, i svojim učenicima je kupovala predmete i odeću crvene boje. Ako neki crveni komad nije mogla da nađe u okolini, nije joj bilo teško da putuje da bi ga nabavila.

- Po Istanbulu išla sam, dosta u Mađarsku. Bili smo u Italiji. Ma sveta i sveta smo obišli. Ćerka mi je 23 godine u Las Vegasu i tu idem, po Nemačkoj. Svuda su me upoznali i svi trče i nose: Ima ovo crveno, ima ono. Ja ne pitam za cenu. Bitno je da je crveno i ja kupujem - priznaje Zorica.

(BalkansPress / Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top