BalkansPress

Dobro došli!

Na beogradskom Sajmu knjiga i ove godine nalazi se štand "Velika Srbija" na kome knjige izlaže i potpisuje Vojislav Šešelj. Za lidera radikala vezuju se različiti incidenti i kontroverze. Danas se u redu za Vojvodin potpis našao Milutin Jeličić Jutka, a onda je usledio skandal.

PROČITAJTE: Radite kancelarijski posao, za 20 godina IZGLEDAĆETE OVAKO: Dlake će vam izrasti na OVIM MESTIMA, imaćete grbu, a EVO ŠTA ĆE SE DESITI SA VAŠIM STOMAKOM

Šešelj ga je pozdravio srdačno da srdačnije nije moglo da bude, a pokušao je da se našali. Neslano, rekli bismo:

- Gde si Jutka, majstore? Nemoj samo da mi otimaš devojke sa štanda - rekao je on, na šta mu je Jutka uzvratio osmehom obećavši da neće, a onda su se pitali za zdravlje.

 

Kako je sve to izgledalo, pogledajte u videu:

Sve to ne bi bilo tako strašno ni čudno, ni skandalozno da Jutka nije pre nešto manje od mesec dana osuđen na osam meseci zatvora jer svojevremeno Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio sve svoje prihode, a što je bio obavezan da uradi kao lokalni funkcioner. 

Ono što je još skandaloznije jeste da je Šešelj ovakvu šalu na Jutkin račun napravio verovatno imajući u vidu, kako je pomenuti u centru pažnje javnosti i u procesu suđenja sa Marijom Lukić, jer ga je preko 10 žena prijavilo za seksualno uznemiravanje. 

Marija Lukić, koja je prva javno izašla sa pričom da je preživela zlostavljanje i ucenjivanje Jeličića, govorila je kako su je svi pitali zašto je dve godine ćutala.

 

- Bio me je strah, dobijala sam pretnje, imam decu, podstanar sam i otplaćujem kredit. Na svim važnim pozicijama u gradu su Jeličićevi rođaci i znala sam da bih sebi zatvorila sva vrata da sam ga prijavila - bila je iskrena Lukićeva.

Od kada se priča pojavila u javnosti, sve više žena počelo je da se javlja s tvrdnjama da su Jeličićeve žrtve.

Podsetimo, on je svojoj sekretarici za dve godine poslao čak 15.000 sms poruka, među kojima je bilo mnogo vulgarnosti. Kada mu je rekla da će ga prijaviti, pretio je svojim političkim vezama, a pozivao se čak i na predsednika države i na direktora BIA Bratislava Gašića.

Sandra M., samo jedna u nizu žena žrtava, ispričala je da je tražila posao od Jeličića i da je već posle prvog sastanka počeo da joj šalje poruke kako ga je uzbudila. Ona je rekla i da da je Jeličić govorio da je "seks akontacija za zaposlenje".

Nakon što je Marija Lukić odlučila da podnese krivičnu prijavu protiv Jutke, otpočelo je suđenje. Ipak, ni to nije prošlo bez incidenata. Okrivljeni je podneo ostavku, ali je bilo onih koji su bez obzira na dokaze stali u njegovu odbranu. Nadležni da bi sprečili okršaj pred sudom odlučuju da slučaj pošalju u Kruševac.

(BalkansPress / Izvor: Espreso.rs)

Scroll to top