Sveštenik u Rusiji privukao je veliku pažnju javnosti pošto je javno izjednačio neudate žene koje žive u vanbračnoj zajednici sa partnerom i prostitutke.

PROČITAJTE: BAKA NIJE IMALA ŠTA DA JEDE, smršala na 38 KG! UNUCI NJENIM PARAMA PLAĆALI INTERNET: Strašna priča potresa Srbiju!

– Naše žene ne razumeju šta je brak. Neprijatno im je da kažu „Ja sam besplatna prostitutka“, tako da im je lakše da izjave „Živim u civilnoj zajednici“. Alo! Ne, vi samo pružate usluge besplatno i to je sve i niko ne gleda na vas kao svoju suprugu – kazao je Dmitri Smirnov, a prenosi „Raša tudej“.

 

Arhiepiskop Smirnov je nastavio da brani tezu kako u Rusiji ima miliona više udatih žena nego oženjenih muškaraca.

– Kako je to moguće? Pa, vrlo je prosto – muškarci čije žene kažu da su u civilnoj zajednici ne smatraju da su to njihove supruge, već je to trenutno zadovoljstvo. Jer, da ih tretiraju kao supruge, bilo bi teže da se zvanično zabeleži brak – kaže Smirnov.

Komentar arhiepiskopa izazvao je burne reakcije u javnosti. Predsednica Unije žena Ekatarina Lahova kazala je da je Smirnova izjava „glupa, ružna i pogrešna“ i istakla da pažnja ne bi trebalo da bude usmerena ka braku, već prema stvaranju porodice.

Čak su i neki članovi Ruske pravoslavne crkve takođe „na nož“ dočekali tvrdnje arhiepiskopa. Episkop Sava izjavio je da je izjava Smirnova „uvredljiva“ i „neprihvatljiva“, a portparol crkve Vladimir Legojda istakao je da su reči arhiepiskopa „neuspešno provociranje (trolovanje)“.

(BalkansPress / Izvor: Telegraf)

Scroll to top